VIDEO&FOTO A fost lansată cea mai mare turbină eoliană din lume

VIDEO&FOTO A fost lansată cea mai mare turbină eoliană din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:22

O turbină eoliană offshore de 26 MW a fost scoasă de pe linia de producție de către Dongfang Electric Corporation (DEC), din China, în Fuzhou, provincia Fujian.

Turbina eoliană offshore este adaptată pentru zonele cu viteze ale vântului de 8 m/s și are o rezistență puternică la taifun și coroziune.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Avertisment - Cazuri de consum fraudulos de energie electrică în creștere. Sfaturi către populație CITEȘTE ȘI FOTO Avertisment - Cazuri de consum fraudulos de energie electrică în creștere. Sfaturi către populație
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Centrul central al turbinei eoliene are o înălțime de 185 de metri, echivalentul unei clădiri rezidențiale de 63 de etaje, în timp ce diametrul proiectat al rotorului depășește 310 de metri, cu o suprafață măturată echivalentă cu 10,5 terenuri de fotbal standard.

Cu vânturi medii de 10 m/s, o singură unitate ar putea genera 100 GWh de energie verde anual, suficientă pentru a alimenta 55.000 de case.

Midiile invadează lacurile din Elveția, acoperind plasele de pescuit și amenințând fauna locală CITEȘTE ȘI Midiile invadează lacurile din Elveția, acoperind plasele de pescuit și amenințând fauna locală

O singură turbină ar putea duce la o reducere cu 30.000 de tone a consumului de cărbune și cu 80.000 de tone a emisiilor de CO2.

Potrivit DEC, turbina eoliană offshore de 26 MW este cea mai mare din lume atât ca capacitate, cât și ca dimensiune.

VIDEO Conflict între primari - Băluță anunță că au început lucrările de refacere a Planșeului Unirii, vechi de aproape 100 de ani și declarat un pericol public. Nicușor Dan merge cu Poliția Locală să demoleze împrejmuirea de șantier CITEȘTE ȘI VIDEO Conflict între primari - Băluță anunță că au început lucrările de refacere a Planșeului Unirii, vechi de aproape 100 de ani și declarat un pericol public. Nicușor Dan merge cu Poliția Locală să demoleze împrejmuirea de șantier

În iunie anul acesta, DEC a instalat o turbină eoliană offshore de 18 MW la o bază de testare de coastă din Shantou, provincia Guangdong.

Modelul are un diametru al rotorului de 260 de metri și o suprafață măturată de 53.000 de metri pătrați și poate genera 72 GWh de energie electrică anual, suficient pentru a alimenta aproximativ 36.000 de gospodării, potrivit companiei.

VIDEO&FOTO A fost lansată cea mai mare turbină eoliană din lume

viewscnt
Afla mai multe despre
eolian
turbina
energie
china