Grupul CIS pregătește parcuri fotovoltaice la Copșa Mică și Reghin, plus o instalație de stocare de energie la Târgu Mureș

Grupul CIS pregătește parcuri fotovoltaice la Copșa Mică și Reghin, plus o instalație de stocare de energie la Târgu Mureș
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 11:24

Grupul CIS al familiei Călugăr, care include CIS Gaz, una dintre cele mai importante companii de lucrări de construcții-montaj și servicii conexe pentru conducte și instalații de gaze naturale și petrol din România, pregătește demararea lucrărilor de construire a unui parc fotovoltaic la Copșa Mică și intenționează ca, până la sfârșitul anului să demareze încă un proiect de producție de energie solară, plus unul de stocare de energie.

Investiția de la Copșa Mică este derulată prin firma CIS Gaz Proprietăți din cadrul grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO ING Bank lansează un nou serviciu în România CITEȘTE ȘI FOTO ING Bank lansează un nou serviciu în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Compania a semnat un contract de execuție a lucrărilor de construire a unui parc fotovoltaic la Copșa Mică, cu putere instalată de 23 MW și dotat cu instalație de stocare a energiei de 4 MW.

Valoarea totală a investiției se ridică la aproape 100 milioane lei, cu termen de punere în funcțiune la începutul anului viitor. Proiectul beneficiază de finanțare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Boeing îngheață angajările, analizează concedii fără plată pentru angajați, în timp ce greva de la fabricile din Seattle intră în a patra zi CITEȘTE ȘI Boeing îngheață angajările, analizează concedii fără plată pentru angajați, în timp ce greva de la fabricile din Seattle intră în a patra zi

Până la sfârșitul anului 2024, CIS Group va începe construirea unui nou parc fotovoltaic, în apropierea orașului Reghin, cu o capacitate de producție de aproximativ 5 MW și o capacitate de stocare de 1 MW, se mai menționează în comunicatul companiei.

Tot până la finalul anului, grupul va demara un proiect de construire a unei instalații de sine-stătătoare de stocare a energiei electrice în baterii, cu capacitate de 50 MW.

Aceasta va fi amplasată lângă Târgu Mureș și va ajuta la echilibrarea fluctuațiilor din rețea, precum și la asigurarea continuității alimentării în perioadele în care sursele regenerabile funcționează intermitent. Instalația va permite stocarea energiei în perioadele cu cerere redusă și eliberarea acesteia în momente de vârf, contribuind astfel la stabilitatea și eficiența rețelei naționale de energie electrică.

MedLife semnează o nouă achiziție CITEȘTE ȘI MedLife semnează o nouă achiziție

“Ne concentrăm pe dezvoltarea unor soluții care nu doar că răspund nevoilor energetice actuale, dar și contribuie activ la reducerea dependenței de sursele convenționale de energie și la protejarea mediului înconjurător. Investim în viitorul verde al României și avem convingerea că aceste proiecte vor aduce un impact semnificativ atât pentru economie, cât și pentru comunitățile locale”, a declarat fondatorul și CEO-ul grupului, Sebastian Călugăr.

CIS Group deține mai multe companii, care oferă un portofoliu complet de echipamente, soluții și servicii pentru sectorul energetic, de la servicii de inginerie și construcții conducte de transport petrol și gaze la dezvoltare proiecte de energie verde și trading regional de energie și gaz.

CIS Gaz este cea mai mare companie a grupului CIS, cu  peste 34 de ani de experiență în ingineria și construcția conductelor de transport petrol și gaze, a instalațiilor tehnologice de suprafață, conductelor de colectare a petrolului și gazelor, precum și a stațiilor de comprimare sau pompare aferente acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
cis gaz
grupul cis
familia călugăr
investiții energie regenerabilă
investiții stocare energie