Demararea lucrărilor la primul terminal terestru GNL din Germania

Demararea lucrărilor la primul terminal terestru GNL din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris sâmbătă, 16:58

Consorțiul Hanseatic Energy Hub (HEH), în care operatorul spaniol de infrastructură energetică Enagas are o participație de 15%, a demarat vineri construcția primului terminal terestru de gaz naturale lichefiat (GNL) din Germania, care va intra în funcțiune în 2027, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Compania multinațională spaniola de inginerie Tecnicas Reunidas, împreună cu asociații săi FCC și Enka, se vor ocupa de construcție, a cărei fundație va fi proiectată pentru a permite o conversie ulterioară la amoniac și la care se va utiliza o cantitate de beton echivalentă celei pentru 20 de piscine olimpice și niște structuri de oțel care vor cântări de 1,5 ori mai mult decât Turnul Eiffel, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al consorțiului, peste 1.100 persoane vor lucra în această fază a proiectului celor mai mari două rezervoare de GNL din Europa (care vor fi pregătite pentru a opera inclusiv cu amoniac regenerabil și vor avea o capacitate de 240.000 mc fiecare), care vor putea fi conectate la rețea în trei ani.

Parc fotovoltaic pregătit în Valea Călugărească. Investiție de aproape 35 milioane lei, prima prin PNRR a unei companii a statului român CITEȘTE ȘI Parc fotovoltaic pregătit în Valea Călugărească. Investiție de aproape 35 milioane lei, prima prin PNRR a unei companii a statului român

Companiilor germane EnBW și SEFE, care au rezervat capacități anuale de 6 și, respectiv, 4 milioane mc, în cadrul terminalului, li s-a alăturat compania cehă CEZ, care a rezervat drepturi de import pe termen lung de 2 milioane mc pe an.

Toți clienții au opțiunea de a-și schimba contractele cu surse de energie bazate pe hidrogen, precum amoniacul, ca parte a impulsionării procesului de tranziție energetică în țărilor lor.

"Începerea construcției acestui proiect reprezintă un nou pas înainte în îndeplinirea obiectivelor europene de securitate a aprovizionării și de decarbonizare", a declarat directorul general al Enagas, Arturo Gonzalo, care a reamintit că firma pe care o conduce va fi operatorul acestui terminal Stade, în Saxonia de Jos din Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
gnl
germania