VIDEO Umbrărescu avansează accelerat la „tunelurile pentru urși”. Singura porțiune lipsă de la Sibiu la granița cu Ungaria

VIDEO Umbrărescu avansează accelerat la  „tunelurile pentru urși”. Singura porțiune lipsă de la Sibiu la granița cu Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 19:51

Secțiunea lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (A1) – cei 13,16 km de autostradă lipsă de pe întreaga A1 de la Sibiu la granița de Vest, inclusiv porțiunea cu tuneluri dintre Margina și Holdea – se află în prezent în construcție de către o asociere dintre UMB (România) și Euro-Asfalt (Bosnia).

Lucrările au început în această vară, însă execuția tunelurilor – cea mai importante componentă a contractului – încă nu a pornit. Pentru tuneluri proiectul tehnic a fost în întârziere, iar constructorul primise inițial autorizație de construirea doar pentru restul tronsonului, pentru componenta de drum, arată Hotnews.

Urmărește-ne și pe Google News
Zeci de mașini furate din două fabrici Stellantis CITEȘTE ȘI Zeci de mașini furate din două fabrici Stellantis
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Conform ultimei centralizări CESTRIN, stadiul fizic înregistrat este de 1,27%. 

Conform condițiilor din Acordul de mediu, în 2013, a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E2 în contextul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului.

Cele două tuneluri au fost impuse prin acordul de mediu după ce loturile 2, 3 și 4 din A1 Lugoj – Deva au fost contractate în baza unor documentații care prevedeau săpături în acele locuri.

VIDEO&FOTO Metrorex anunță unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Metrorex anunță unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni

Li s-au spus „tuneluri pentru urși” pentru că au fost impuse prin acordul de mediu și pentru a păstra intacte la suprafață culoarele de tranzit pentru mamiferele mari într-o zonă de legătură între masivele Carpaților Occidentali. 

viewscnt
Afla mai multe despre
umbrarescu
ursi