Volkswagen renunță la o serie de contracte colective de muncă, în timp ce conflictul cu sindicatele se intensifică

Volkswagen renunță la o serie de contracte colective de muncă, în timp ce conflictul cu sindicatele se intensifică
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 10:47

Gigantul auto german Volkswagen a declarat că renunță la șase contracte colective de muncă, în timp ce conflictul dintre companie și sindicatele și consiliul său de întreprindere se intensifică, transmite CNBC.

”Compania se vede forțată să facă acest lucru din cauza provocărilor economice actuale”, a spus Volkswagen într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News

Volkswagen a declarat că renunță la acordul de protecție a forței de muncă, care este în vigoare pentru forța de muncă germană din 1994, precum și la un acord de salarizare pentru angajații cu funcții de specialitate sau de conducere, scrie News.ro.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
IULIUS anunță numele proiectului de reconversie și regenerare urbană de la Cluj-Napoca: RIVUS. Fostă platformă industrială redată orașului ca spațiu al comunității: concepte culturale, de timp liber și shopping în premieră națională CITEȘTE ȘI IULIUS anunță numele proiectului de reconversie și regenerare urbană de la Cluj-Napoca: RIVUS. Fostă platformă industrială redată orașului ca spațiu al comunității: concepte culturale, de timp liber și shopping în premieră națională

De asemenea, a mai spus că anulează acordurile pentru lucrătorii temporari și cele care stipulează că compania trebuie să preia ucenici care și-au terminat formarea.

”Faza actuală contribuie la incertitudine. Putem contracara acest lucru dacă creăm perspective de viitor pentru compania noastră în curând. Acest lucru se aplică companiei, precum și nivelurilor acordurilor salariale”, a declarat șeful resurselor umane de la Volkswagen, Gunnar Kilian, în comunicat.

Securitatea locurilor de muncă pentru angajați rămâne în vigoare până la 30 iunie 2025, a declarat Volkswagen, adăugând că acum va începe negocierile cu reprezentanții lucrătorilor.

Într-o declarație publicată marți, șefa Consiliului pentru întreprindere al VW, Daniela Cavallo, a reiterat că planurile Volkswagen vor fi respinse.

”Acum, compania a făcut ceea ce ne așteptam de zile întregi. Și situația rămâne aceeași: vom opune o rezistență acerbă la acest atac istoric asupra locurilor de muncă ale noastre. Cu noi, nu vor fi disponibilizări”, a spus ea.

Thorsten Gröger, negociator principal la sindicatul IG Metall, a declarat marți că vor exista obiecții cu privire la renunțarea la acordul de protecție a forței de muncă și în special la potențiala închidere a fabricilor.

”O garanție a locului de muncă nu este necesară doar în perioadele bune, dar mai ales în provocarea actuală ar trebui să fie un airbag pentru colegi. Acum, când drumul este alunecos și sunt tot mai multe obstacole pe drum, VW ia acest airbag. Nu vom accepta acest lucru în tăcere și fără acțiuni”, a spus el într-o declarație.

VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Rădulescu, SVN Credit România: Dobânda fixă astăzi este mai mică decât orice altă dobândă variabilă din piață. E un paradox foarte benefic pentru clienți CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Rădulescu, SVN Credit România: Dobânda fixă astăzi este mai mică decât orice altă dobândă variabilă din piață. E un paradox foarte benefic pentru clienți

Conflictul are loc în timp ce giganții auto europeni se confruntă cu o furtună perfectă de provocări în calea către electrificarea completă.

Volkswagen a semnalat săptămâna trecută că nu mai poate exclude închiderea fabricilor în țara sa natală, Germania, o măsură care anterior a fost considerată exclusă.

Producătorul auto a declarat la acea vreme că acționează pentru a asigura ”ajustările structurale necesare urgent, pentru o mai mare competitivitate pe termen scurt”.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
contracte