Sute de biciclete cumpărate de o primărie pentru sistemul de închiriat stau în depozite

Sute de biciclete cumpărate de o primărie pentru sistemul de închiriat stau în depozite
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 14:39

Sute de biciclete cumpărate de Primăria Arad, printr-un proiect cu o finanțare europeană de aproximativ un milion de euro, pentru a fi folosite într-un sistem de închiriere pentru public, stau nefolosite într-un depozit al municipalității, pentru că recepția stațiilor amplasate în oraș și a altor componente s-a făcut cu o întârziere de doi ani, iar licitația pentru mentenanță abia urmează să aibă loc.

Realizarea sistemul "bike sharing" a fost licitată în 2021, când a fost și semnat contractul cu firma câștigătoare care urma să livreze stațiile, cele 330 de biciclete comandate și alte componente. Avea termen nouă luni pentru asta, astfel că sistemul trebuia recepționat în 2022, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Grampet a început testarea și omologarea primului vagon modernizat la Electroputere VFU Pașcani cu fonduri din PNRR CITEȘTE ȘI FOTO Grampet a început testarea și omologarea primului vagon modernizat la Electroputere VFU Pașcani cu fonduri din PNRR
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Primăria Arad a constatat însă că bicicletele livrate nu corespundeau celor din caietul de sarcini, astfel că le-a refuzat, iar firma a livrat în mai multe tranșe noile biciclete, acțiune care s-a încheiat abia în acest an.

"Componentele sistemului de închiriere biciclete au fost recepționate de curând, astfel că ne pregătim să scoatem la licitație serviciul de mentenanță. Întârzierea punerii în funcțiunii a acestui sistem și a recepționării acestuia a fost cauzată de faptul că primele biciclete care ne-au fost livrate nu erau conforme cu cerințele din caietul de sarcini. De aceea am solicitat operatorului să-și respecte angajamentele. Avem bicicletele, avem cele 22 de stații amplasate în tot orașul, prin urmare ne dorim să punem cât mai repede în funcțiune acest sistem pentru ca arădenii să se bucure de el, dar în egală măsură să îl folosească cu maximă responsabilitate, pentru că privim cu îngrijorare spere trotinetele electrice, care sunt folosite necorespunzător de cele mai multe ori", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău.

Conform sursei citate, cele 330 de biciclete cumpărate sunt acum într-un depozit al societății Recons, aflată sub autoritatea Consiliului Local, unde vor rămâne până când sistemul va putea fi pus în funcțiune. Acest lucru se va întâmpla cel mai devreme în primăvara anului viitor, pentru că trebuie semnat contractul de mentenanță în urma licitației ce va avea loc, iar pe timpul iernii bicicletele oricum nu ar fi disponibile publicului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
biciclete
arad