VIDEO Recepția celui mai scump drum județean din România - amânată din motive birocratice

VIDEO Recepția celui mai scump drum județean din România - amânată din motive birocratice
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:54

Recepția celui mai scump județean din România, Transapuseana, din județul Alba, a fost amânată din motive birocratice, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, precizând că este nevoie ca Institutul Național de Statistică să anunțe oficial indicele de cost în construcții total, lucru care se va întâmpla abia în a doua parte a lunii noiembrie.

”Recepția lucrărilor pentru Transapuseana, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, este blocată. Puteți să-i spuneți birocrație, puteți să-i spuneți cum doriți, însă nu putem recepționa până când Institutul Național de Statistică nu va publica oficial indicele de cost în construcții total, lucru care se va întâmpla abia în a doua parte a lunii noiembrie 2024. Ca om de administrație, nu mă feresc să spun că este o situație frustrantă, mai ales că fiecare dintre cei care am fost implicați în acest proiect, de la Consiliul Județean, până la constructori și așa mai departe ne-am făcut temele la timp și am respectat toate termenele și standardele de calitate”, a declarat Marius Hațegan pentru ziarulunirea.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Premieră - Start la drumul de mare viteză București- Giurgiu. Statul apelează la un concept vechi din 1970 pentru construcția de autostrăzi CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Premieră - Start la drumul de mare viteză București- Giurgiu. Statul apelează la un concept vechi din 1970 pentru construcția de autostrăzi
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Drumul județean 107 I, cunoscut sub denumirea Transapuseana, este cea mai mare investiție din România realizată pe un drum județean, scrie News.ro.

Jurnaliștii de la Ziarul Unirea notează că amânarea recepției finale are consecințe în ceea ce privește garanția de bună execuție, întrucât constructorul nu poate solicita restituirea unei părți din aceasta decât la realizarea recepției finale. Pe de altă parte, garanția lucrărilor efectuate de către constructor începe să curgă numai din momentul realizării recepției finale a lucrărilor. Drumul a fost deja deschis circulației.

Pentru realizarea drumului s-au folosit peste 46.000 de tone de beton asfaltic, peste 71.000 de tone de strat de binder, peste 64.000 de metri cubi de piatră spartă pentru fundații și peste 35.000 de metri de parapet metalic.

Italia vrea să impoziteze mai mult companiile profitabile, pentru a reduce deficitul bugetar CITEȘTE ȘI Italia vrea să impoziteze mai mult companiile profitabile, pentru a reduce deficitul bugetar

De asemenea, cantitatea de beton folosit pentru lucrări de consolidare este de 35.202 metri cubi. Lucrarea a fost realizată de firma Elis Pavaje. La începutul lunii trecute, oficialii Consiliului Județean Laba anunțau că la finalul lui septembrie lucrarea va fi recepționată oficial.

Transapuseana, unul din cele mai spectaculoase drumuri din România, care străbate crestele munților Trascău și are o lungime de aproape 80 de kilometri, a costat aproximativ 73 de milioane de euro și a fost realizat parțial cu fonduri europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
transapuseana
drum
alba