VIDEO BYD a lansat Denza în Europa, cu „Ochiul lui Dumnezeu”

Auto/Transporturi   
VIDEO BYD a lansat Denza în Europa, cu „Ochiul lui Dumnezeu”

Gigantul chinez al automobilelor electrice BYD a lansat marca premium Denza în Europa.

Vizează extinderea în regiune pentru a concura cu producătorii germani de top precum BMW și Mercedes, conform Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Gigantul american Greenbrier închide fabrica din Arad CONFIRMARE CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Gigantul american Greenbrier închide fabrica din Arad CONFIRMARE
Evenimente

Anul trecut, BYD a vândut peste 4,2 milioane de vehicule la nivel global, dintre care peste 90% în China. Vânzările de automobile marca Denza, odinioară un joint venture deținut în proporții egale de BYD și Mercedes dar care acum este deținut în totalitate de BYD, au reprezentat doar 3% din vânzările totale ale grupului chinez, arată Agerpres.

Consilierul special pentru Europa de la BYD, Alfredo Altavilla, a spus că marca Denza va fi avangarda tehnologică a grupului chinez. 'Va dezvălui tehnologiile care vor apărea ulterior pe automobilele mărcii BYD', a spus Alfredo Altavilla, la o prezentare organizată la Milano, la care a participat și vicepreședintele BYD, Stella Li.

VIDEO Premieră reușită, în aplauze, de SpaceX - Prima misiune spațială cu echipaj uman care a survolat polii Pământului s-a încheiat cu succes CITEȘTE ȘI VIDEO Premieră reușită, în aplauze, de SpaceX - Prima misiune spațială cu echipaj uman care a survolat polii Pământului s-a încheiat cu succes

În 2024, BYD a avut o cotă de 2,8% pe piața de automobile electrice din Europa, după ce a introdus o serie de modele hibride, în încercarea de a-și crește cota de piață.

În ceea ce privește Denza, vânzările mărcii în Europa vor demara în a doua parte a anului cu o versiune electrică a modelului break Z9 GT și o versiune hibridă la începutul lui 2026.

Grupul chinez nu a oferit alte detalii cu privire la strategia sa comercială și planurile de produse pentru Europa. Totuși, prețul primului model Denza, care nu a fost încă dezvăluit, va fi mai mare decât cel de 72.000 de euro, pentru cel mai scump model comercializat în prezent de BYD în Europa.

Proba teoretică, propusă spre eliminare pentru unii posesori de permis auto CITEȘTE ȘI Proba teoretică, propusă spre eliminare pentru unii posesori de permis auto

Gama de modele Denza va include, tot de la finele acestui an, van-ul D9 iar două vehicule off-road ar putea fi adăugate în viitor, a spus Altavilla.

Modelele Denza vor fi produse și exportate din China, în pofida planurilor BYD de a demara producția la prima sa uzină de asamblare din Europa, amplasată în Ungaria, în luna octombrie.

O a doua uzină BYD, care va fi construită în Turcia, ar urma să înceapă producția în luna martie 2026. Atunci când va deveni complet operațională, BYD va avea capacitatea de a produce 500.000 de autoturisme pe an în Europa.

FOTO&VIDEO Umbrărescu a adus la marile „tuneluri pentru urși” peste 700 de muncitori care lucrează 24h/24h. \ CITEȘTE ȘI FOTO&VIDEO Umbrărescu a adus la marile „tuneluri pentru urși” peste 700 de muncitori care lucrează 24h/24h. "Forfotă mare, zi de zi"

Anterior a fost relatat că cel mai sofisticat sistem de asistență destinat autoturismelor a fost dezvoltat și lansat oficial de constructorul chinez BYD, în cadrul unei ceremonii speciale. Compania spune că va putea instala noul sistem pe toate vehiculele aflate în circulație, dacă sunt echipate cu tehnologia inteligentă care permite acest lucru.

„Ochiul lui Dumnezeu” sau în engleză „God’s Eye” este numele complicatului sistem de asistență lansat de BYD, ca răspuns la numeroasele critici la adresa sistemelor anterioare care echipează mașinile mărcii.

FOTO România lansează o nouă autostradă, de peste 1 miliard euro CITEȘTE ȘI FOTO România lansează o nouă autostradă, de peste 1 miliard euro

Software-ul care va controla senzorii existenți pe automobile pentru a putea îndeplini noile funcții înglobate în „Ochiul lui Dumnezeu” va fi instalat pe absolut toatel modelele vândute de companie, pe toate mărcile pe care BYD le are în portofoliu. Compania a precizat că inclusiv cel mai accesibil model de pe piețele occidentale, micul Seagull, care se vinde în China cu mai puțin de 10.000 de dolari, va avea acces la noul sistem.

Wang Chufu, președintele BYD, a anunțat că sistemul „God’s Eye” a fost dezvoltat pe parcursul a 72 de milioane de kilometri de teste cu ajutorul vehiculelor care aveau instalat software-ul aflat în dezvoltare. Aproximativ 5000 de ingineri, din totalul de peste 100.000 de ingineri BYD, au lucrat la sistemele de conducere inteligentă, aceștia folosind cea mai mare baze de date din cloud, din China, care aparține companiei BYD.

FOTO Lucrări pe Autostrada Moldovei. Grindeanu: Se lucrează pe toate loturile secțiunii Bacău-Pașcani. Stadii fizice între 23% și 27% CITEȘTE ȘI FOTO Lucrări pe Autostrada Moldovei. Grindeanu: Se lucrează pe toate loturile secțiunii Bacău-Pașcani. Stadii fizice între 23% și 27%

Sistemul de asistență „Ochiul lui Dumnezeu” este parte integrantă din ADAS (Advanced Driving Assistance Systems, un sistem care în Europa este obligatoriu, cu funcțiile de bază ale acestuia. Cel dezvoltat de BYD are trei niveluri inteligente de conducere, în funcție de versiunea de automobil pe care este instalat.

Sistemul de bază, cel mai accesibil, se numește „Ochiul lui Dumnezeu C”. Are la bază trei camere video montate în spatele parbrizului. Mașinile mărcii BYD vor fi echipate cu acest sistem care este controlat de sistemul DiPilot 100 cu o putere de calcul de vârf de 100 TOPS (Tera Operations per Second) .

Jeff Bezos investește într-un vaccin care să reducă emisiile de metan de la vaci CITEȘTE ȘI Jeff Bezos investește într-un vaccin care să reducă emisiile de metan de la vaci

Pe lângă cele trei camere frontale, sistemul mai are incluse alte 9 camere secundare (5 panoramice și 4 surround), radare de 5 mm fără unghi mort (un radar frontal cu acțiune la 300 metri) și 12 senzori cu ultrasunete cu o precizie de 1 cm, respectiv 2 cm la parcare.

Următorul nivel este „Ochiul lui Dumnezeu B”. Acesta include și un senzor LiDAR care completează pachetul de senzori și va fi instalat pe mărcile Denza și Fang Cheng Bao, mărci premium vândute în China, era arătat. Sistemul B va fi inclus și pe unele modele mai scumpe ale mărcii BYD senzorii fiind controlați în acest caz de un sistem DiPilot 300 cu o putere de calcul de 300 TOPS.

FOTO Ce spun francezii despre Dacia Bigster. „Am un Hyundai Terracan de 20 de ani și vreau să-l schimb!” CITEȘTE ȘI FOTO Ce spun francezii despre Dacia Bigster. „Am un Hyundai Terracan de 20 de ani și vreau să-l schimb!”

Cel mai complex sistem de asistență, nivelul 3, care se numește „Ochiul lui Dumnezeu A”, are încă trei LiDAR, coordonate de un sistem și mai puternic, DiPilot 600, cu putere de 600 TOPS. El va fi oferit doar clienților mărcii de lux Yngwang, care aparține grupului BYD.

Președintele Wang Chuanfu a anunțat că toate modelele BYD vor fi echipate cu una dintre variantele sistemului „God’s Eye”, de-acum înainte, având la bază arhitectura electronică Xuanji, care presupune existența unui procesor central, AI în cloud, AI în vehicul, conectare la 5G și la rețeaua de sateliți. În plus, Chuanfu a anunțat că vehiculele Xuanji vor fi conectate le DeepSeek, sistemul chinez de AI.

Pentru a demonstra capacitățile noului sistem de asistență, președintele BYD a prezentat un video în care un automobil Yanwang U9, care are sistemul God’s Eye A, rulează pe o pistă de curse fără pilot.

viewscnt
Afla mai multe despre
byd
ochiul lui dumnezeu
gods eye
yangwang