Vești bune pentru turiștii români. Nou drum între Bulgaria și Grecia în timp record

Vești bune pentru turiștii români. Nou drum între Bulgaria și Grecia în timp record

Sursa foto: carandmotor.gr

Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:58

La acest moment este pregătită finalizarea celei mai nordice secțiuni a axei verticale a autostrăzii Egnatia „Xanthi-Frontiera greco-bulgară”.

Axa verticală a autostrăzii Egnatia „Xanthi-Synora” va facilita călătoriile spre și dinspre Bulgaria și va aduce beneficii economice semnificative datorită consolidării preconizate a activităților comerciale dintre cele două țări, scrie Adevărul.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Autostrada A7 - Constructorii turci au adus peste 150 muncitori pentru a lansa un nou tronson de autostradă în România. Unde au ajuns astăzi cu lucrarea CITEȘTE ȘI VIDEO Autostrada A7 - Constructorii turci au adus peste 150 muncitori pentru a lansa un nou tronson de autostradă în România. Unde au ajuns astăzi cu lucrarea
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Șoseaua este construită pe secțiuni, începând deja numărătoarea inversă pentru finalizarea celei mai nordice secțiuni, care pornește de la Dimario și ajunge la granița greco-bulgară, cu o lungime de 8 km, scrie carandmotor.gr.

Potrivit informațiilor, mai mult de 6 din cei 8 km sunt asfaltați, în timp ce restul de doi kilometri sunt la un pas de finalizare, surse bine informate exprimându-și încrederea că această secțiune va fi gata înainte de sfârșitul acestui an.

Secțiunea „Melivoya-Dimario”, cu o lungime de 10,5 km, care va fi conectată la „frontiera Dimario-Grecia-Bulgaria” se află în faza de licitație, dar au fost depuse contestații, ceea ce a dus la un blocaj.

Modernizarea celorlalte tronsoane ale axei rutiere Xanthi-Synora (Xanthi-Smithi, Smithi-Ehinos și Ehinos-Meliboia) este planificată să fie realizată în cadrul actualei perioade de finanțare 2021-2027.

Drumul de la Xanthi la granița greco-bulgară are o lungime totală de 50 km, iar responsabilitatea pentru proiectarea și construcția sa a fost atribuită Egnatia Odos.

Câștigul salarial mediu net a scăzut CITEȘTE ȘI Câștigul salarial mediu net a scăzut

Odată implementat complet, acesta va conecta Smolyan și Rudozem din Bulgaria cu Xanthi și, prin extensie, cu Egnatia Odos.

Se preconizează că axa verticală va contribui în mod decisiv la dezvoltarea relațiilor dintre Grecia și Bulgaria și va aduce beneficii economice semnificative, datorită activităților comerciale și generale care vor fi dezvoltate atât în orașul Xanthi, cât și în întreaga Tracia și în interiorul Bulgariei (Smolyan, Plovdiv etc.).

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
drum
grecia