Vânzările Nissan continuă să se prăbușească la nivel global, din cauza piețelor din Europa, China și Japonia

Vânzările Nissan continuă să se prăbușească la nivel global, din cauza piețelor din Europa, China și Japonia

Foto dreamstime.com

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 aug 2024

Nissan a anunțat noi rezultate negative pentru vânzările și producția din luna iulie, având scăderi inclusiv pentru exporturile companiei din Japonia. Nivelul vânzărilor Nissan a scăzut cu mai mult de o treime față de performanțele record din 2017.

Nissan a raportat un volum de vehicule vândute în luna iulie de 261.386 unități, în scădere cu -1,3% față de anul anterior, când înregistra de asemenea un declin față de 2022. Situația este destul de complexă pentru compania japoneză, care a avut scăderi pe mai multe piețe, atât internaționale, cât și pe cea locală din Japonia.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Tesla începe în China producția Model Y cu șapte locuri. Urmează lansarea în Europa CITEȘTE ȘI FOTO Tesla începe în China producția Model Y cu șapte locuri. Urmează lansarea în Europa
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Aici, scăderea a fost generată de vânzările de vehicule comerciale, cu -17,1%, ceea ce a tras în jos vânzările totale, chiar dacă pe segmentul de autoturisme rezultatul a fost unul pozitiv (+0,9%). În total, cu 25.700 unități vândute, pierderea pe piața din Japonia a fost de -1,6%.

Celelalte piețe majore cu scăderi au fost Europa, cu 25.148 vehicule și un declin de -6,5%, precum și China, cu 47.102 unități și scădere de -20,8%. Situația din China continuă să se degradeze pentru compania japoneză, care a vândut în 2022 afacerea cu vehicule comerciale partenerilor de la Dongfeng. De altfel, cifrele privind vânzările de autoturisme din China includ și o parte din mașinile produse și vândute de Dongfeng în cadrul parteneriatului pe care cele două companii îl au pe piața locală.

După primele patru luni din acest an fiscal, început la 1 aprilie, vânzările Nissan au totalizat 1,05 milioane de vehicule, cu -3,2% mai puține față de perioada similară din 2023 și cu 41% mai mici decât cele din anul record 2017.

FOTO Tesla începe în China producția Model Y cu șapte locuri. Urmează lansarea în Europa CITEȘTE ȘI FOTO Tesla începe în China producția Model Y cu șapte locuri. Urmează lansarea în Europa

În Japonia, rezultatul a fost mai mic cu -8,7% pe segmentul de autoturisme și cu -22,6% pe cel de LCV-uri. În SUA, cu 311.165 vehicule, rezultatul este în continuare mai mic decât în 2023, din cauza scăderilor din lunile anterioare. În Canada, de asemenea Nissan are un volum mai mic decât cel de anul trecut, cu -3,3%.

În Europa, cifrele pe cele patru luni sunt mai mari cu 3,8%, ca urmare a vânzărilor mai mari din primele luni ale anului fiscal, volumul vândut în regiunea europeană fiind de 103.767 unități, dar volumul este la mai puțin de jumătate față de cel pe care îl înregistra în anul record 2017 (245.000 unități).

FOTO Uzina BMW de lângă România pornește prima secție, una unică. Primele mașini electrice - produse inclusiv cu ajutorul angajaților români. Ungaria vs România CITEȘTE ȘI FOTO Uzina BMW de lângă România pornește prima secție, una unică. Primele mașini electrice - produse inclusiv cu ajutorul angajaților români. Ungaria vs România

În China, în schimb, se menține o scădere mare, de 14,4%, cu 219.108 vehicule vândute, cu aproape 40.000 mai puține decât în urmă cu un an. În total, vânzările pe piețele din afara Japoniei au scăzut cu 3 procente, la 912.046 unități.

Producția raportată de Nissan pentru perioada iulie a fost mai mică cu 12,5% față de anul trecut, în timp ce pentru intervalul aprilie – iulie producția totală s-a ridicat la 1,023 milioane vehicule, cu -5,3% mai mică decât în urmă cu un an. Producția în uzinele situate în afara Japoniei a scăzut cu -10,8%, la un volum de 816.193 vehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan vanzari
productie nissan
nissan rezultate