DSV devine cel mai mare transportator de mărfuri din lume, după achiziționarea Schenker

DSV devine cel mai mare transportator de mărfuri din lume, după achiziționarea Schenker
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 10:16

Grupul danez de transport DSV A/S a anunțat că a semnat un acord de 14,3 miliarde de euro (15,85 miliarde de dolari) pentru achiziționarea diviziei de logistică Schenker a Deutsche Bahn AG, prezentă și în România, transmite agenția Reuters.

În urma tranzacției, compania daneză ar putea deveni cel mai mare transportator de mărfuri din lume. Preluarea Schenker de către DSV este cea mai costisitoare achiziție a unei firme daneze, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție: Mastercard cumpără Recorded Future, companie specializată în oferirea de informații privind riscurile cibernetice, pentru 2,65 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Tranzacție: Mastercard cumpără Recorded Future, companie specializată în oferirea de informații privind riscurile cibernetice, pentru 2,65 miliarde dolari
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Achiziționarea Schenker este o tranzacție importantă pentru DSV, care va crea un jucător lider mondial în domeniul serviciilor logistice și de transport”, se arată într-un comunicat al DSV.

Conform datelor companiei de brokeraj Sydbank, în urma tranzacției, DSV devine cea mai mare companie de transport și logistică din lume, depășind grupul elvețian Kuehne und Nagel, atât în privința veniturilor, cât și a volumului de marfă.

Entitatea combinată va avea venituri de 293 miliarde coroane daneze (43,52 miliarde de dolari), pe baza rezultatelor financiare din 2023, și aproximativ 147.000 de angajați în peste 90 de țări, a precizat DSV.

Schenker este un furnizor global de servicii logistice și de transport, cu peste 70.000 de angajați la nivel mondial, responsabil pentru mai mult de o treime din veniturile Deutsche Bahn. Compania are 1.850 locații pe plan global, din care aproximativ 15.000 în Germania.

În decembrie 2023, Deutsche Bahn a anunțat că va analiza o posibilă vânzare a DB Schenker. O tranzacție ar ajuta operatorul feroviar controlat de statul german să își reducă datoriile și să modernizeze operațiunile locale, o prioritate pentru Executivul de la Berlin.

viewscnt
Afla mai multe despre
dsv
schenker