ANPC a amendat Transferoviar Călători. Garnituri de tren, oprite din circulație

ANPC a amendat Transferoviar Călători. Garnituri de tren, oprite din circulație
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 17:14

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 30.000 de lei SC Transferoviar Călători SRL, în urma unor controale în care susține că a identificat nereguli grave la trei automotoare utilizate pe rutele din sudul României.

De asemenea, a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor pentru aceste automotoare, până la remedierea completă a deficiențelor, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO A fost lansată licitația pentru ultimul lot al unui nou drum de mare viteză în România CITEȘTE ȘI FOTO A fost lansată licitația pentru ultimul lot al unui nou drum de mare viteză în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Potrivit sursei citate, automotoarele verificate au următoarele numere de identificare: 95 80 0614 030-4; 95 80 0614 029-6;
95 80 0914 015-2; 95 53 9762 408-6; 95 53 9762 407-8; 95 53 5592 404-9; 95 53 9762 405-2; 95 53 5592 403-1; 95 53 9762 406-0. Aceste garnituri de tren, fiecare compusă din câte trei vagoane, circulă pe ruta București – Titan Sud Hm – Căldărușani h – Cernica h – Tânganu h – Frunzănești h – Plătărești hc – Podul Pitarului – Cucuieții Sudiți h – Gălbinași hc – Vasilati hc – Budești hm – Negoiești h – Soldanu h – Luica h – Curcani h – Valea Roșie hc – Oltenița și retur.

ANPC precizează că deficiențele majore constatate privind igienizarea spațiilor destinate călătorilor au vizat: pavimente neconforme, cu resturi alimentare și ambalaje, uzate excesiv; geamuri crăpate; grupuri sanitare într-o stare avansată de degradare, neigienizate și cu mirosuri nespecifice; scaune rupte, pătate și uzate excesiv; pereți interiori murdari, cu pânze de păianjen și insecte; sistem de ventilație cu depuneri masive de praf; perdele de protecție murdare și pătate.

FOTO Grecii avansează puternic cu TBM-uri în al doilea cel mai lung tunel feroviar din România. \ CITEȘTE ȘI FOTO Grecii avansează puternic cu TBM-uri în al doilea cel mai lung tunel feroviar din România. "Este o capodoperă inginerească."

În plus, au fost identificate nereguli privind utilizarea și diluarea substanțelor de igienizare, fără verificarea corespunzătoare a materialelor și soluțiilor folosite.

Pentru aceste abateri, ANPC a aplicat o amendă contravențională în valoare de 30.000 de lei și a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru aceste automotoare, până la remedierea completă a deficiențelor.

FOTO Start pentru un nou drum expres în România CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru un nou drum expres în România

„Siguranța și confortul călătorilor sunt priorități esențiale pentru noi. Condițiile necorespunzătoare identificate și în astfel de situații nu pot fi tolerate, iar sancțiunile aplicate reflectă gravitatea deficiențelor constatate. ANPC va monitoriza atent remedierea acestora, astfel încât pasagerii să poată beneficia de servicii la standardele de calitate și igienă cerute de lege”, a spus Sebastian Hotca, președinte interimar al ANPC.

viewscnt
Afla mai multe despre
transferoviar
tren
anpc