Turcia a ridicat gradul de alertă pe aeroporturi din cauza potențialelor amenințări teroriste

Turcia a ridicat gradul de alertă pe aeroporturi din cauza potențialelor amenințări teroriste
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:40

Turcia a ridicat gradul de alertă la portocaliu pe toate aeroporturile, după atacul terorist din urmă cu o zi de la Ankara, soldat cu cinci morți și 22 de răniți, au anunțat media locale, potrivit Xinhua.

Direcția generală a aviației civile a emis un ordin de punere în aplicare a unor măsuri de securitate ridicate pe toate aeroporturile ca răspuns la potențiale amenințări teroriste, a transmis postul de televiziune NTV.

Urmărește-ne și pe Google News
Renault anunță venituri stabile în primele nouă luni. Dacia a raportat o scădere. Nu mai puțin de 4 modele ale Renault Group figurează în Top 10 al vânzărilor către clienții privați din Europa CITEȘTE ȘI Renault anunță venituri stabile în primele nouă luni. Dacia a raportat o scădere. Nu mai puțin de 4 modele ale Renault Group figurează în Top 10 al vânzărilor către clienții privați din Europa
Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În urma acestei decizii, măsurile de securitate au fost intensificate pe cele două aeroporturi internaționale din Istanbul, Sabiha Gokcen și Aeroportul Istanbul, scrie Agerpres.

Cele două administrații aeroportuare le-au recomandat, pe site-urile lor, pasagerilor să sosească cu cel puțin trei ore înainte de decolare pentru a evita întârzierile provocate de măsurile sporite de securitate.

Ministrul de interne Ali Yerlikaya a anunțat că atacul terorist de la sediul companiei aerospațiale și de apărare turce TUSAS a fost executat probabil de Partidul Muncitorilor din Kurdistan, scos în afara legii. El a confirmat că ambii atacatori, un bărbat și o femei, au fost uciși.

Turcia are trei grade de alertă în aviația civilă - galben, portocaliu și roșu - pentru a întări măsurile de securitate.

Nivelul galben semnalează un risc ridicat din cauza unor amenințări potențiale, declanșând măsuri întărite de securitate fără schimbări drastice.

Nivelul roșu înseamnă un risc sever cu amenințare iminentă, declanșând protocoale de urgență precum evacuări și măsuri extinse de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
aeroport