Un start-up chinez va vinde bilete pentru zboruri spațiale turistice care vor avea loc în 2027

Un start-up chinez va vinde bilete pentru zboruri spațiale turistice care vor avea loc în 2027
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:10

Start-upul chinez Deep Blue Aerospace a anunțat că va pune în vânzare primele două bilete pentru locuri la bordul unei rachete care va transporta pasageri în spațiu în 2027, o experiență care va costa 1,5 milioane de yuani (211.000 de dolari), informează Reuters.

Deep Blue Aerospace pune în vânzare biletele joi, la ora locală 18:00 (10:00 GMT) și plănuiește să scoată la vânzare și alte bilete luna viitoare. Pasagerii vor experimenta un zbor suborbital, ceea ce înseamnă că racheta va ajunge în spațiu, dar nu va intra pe orbita Pământului.

Urmărește-ne și pe Google News
Renault anunță venituri stabile în primele nouă luni. Dacia a raportat o scădere. Nu mai puțin de 4 modele ale Renault Group figurează în Top 10 al vânzărilor către clienții privați din Europa CITEȘTE ȘI Renault anunță venituri stabile în primele nouă luni. Dacia a raportat o scădere. Nu mai puțin de 4 modele ale Renault Group figurează în Top 10 al vânzărilor către clienții privați din Europa
Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Industria zborurilor comerciale în spațiu cu pasageri este abia la început, în contextul în care anumite companii americane, precum Blue Origin și SpaceX, sunt primele care au oferit un astfel de serviciu, scrie Agerpres.

Deep Blue Aerospace a spus că rachetele reutilizabile sunt cruciale pentru reducerea costurilor de lansare, care împiedică comercializarea la scară largă a turismului spațial. Compania chineză a mai spus că plănuiește să recupereze o rachetă purtătoare de pe orbită în primul trimestru al anului 2025. Și alte companii chineze și-au anunțat intenția de a intra în sectorul turismului spațial. În mai 2024, CAS Space, o companie sprijinită de statul chinez, a anunțat că va lansa zboruri dedicate turismului spațial până în 2028.

viewscnt
Afla mai multe despre
start-up
zboruri spațiale