TAROM declanșează restructurarea - vinde 4 aeronave Airbus și desființează agenții de bilete din 12 orașe

TAROM declanșează restructurarea - vinde 4 aeronave Airbus și desființează agenții de bilete din 12 orașe
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris astăzi, 01:58

TAROM, compania română de transporturi aeriene deținută de stat, având de mulți ani dificultăți financiare, va vinde patru aeronave Airbus A318-111 și va desființa agenții de bilete din Oradea, Iași, Constanța, București, Brașov, Botoșani, Baia Mare, Timișoara, Târgu Mureș, Suceava, Sibiu și Satu Mare, relevă datele analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania a vândut în luna august sloturile de la aeroportul Heathrow (Londra) către Qatar Airways și susține că va avea rute noi abia în 2026, din cauza pierderilor uriașe din ultimii 7 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Nicușor Dan anunță - Cât ne va costa căldura la iarnă CITEȘTE ȘI Nicușor Dan anunță - Cât ne va costa căldura la iarnă
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Aeronavele Airbus, achiziționate de TAROM în perioada 2006 – 2007, vor fi achiziționate acum de 3Top Aviation Services Limited, o companie din Marea Britanie specializată în achiziționarea de avioane aflate în a doua parte a duratei de funcționare.

Recent, compania a achiziționat o aeronavă A320-214, MSN 1920, operată anterior de IndiGo, cea mai mare companie aeriană din India. Detalii AICI.

TAROM a fost înființată în anul 1954 și își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianței SkyTeam din 25 iunie 2010.

Topirea ghețarilor obligă Elveția și Italia să redeseneze frontiera dintre ele CITEȘTE ȘI Topirea ghețarilor obligă Elveția și Italia să redeseneze frontiera dintre ele

Operatorul aerian deține o flotă de 18 aeronave și are în portofoliul său un număr de 70 de destinații operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi code share.

Statul deține 97,2476% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
aeronave
airbus
vanzare
agentii
desființare