TABEL Motorina a coborât sub 7 lei/l în toate stațiile Petrom din capitală

TABEL Motorina a coborât sub 7 lei/l în toate stațiile Petrom din capitală

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris joi, 10:40

Prețul motorinei a coborât sub 7 lei/l în toate stațiile deținute în capitală de liderul pieței distribuitoare de carburanți, OMV Petrom, în urma deciziei companiei de a ieftini joi combustibilii cu 5 bani/l, cea de-a șasea ieftinire din luna septembrie, relevă o analiză Profit.ro.

Benzina a coborât încă de săptămâna trecută sub acest prag, în prezent doar în câteva stații MOL aceasta fiind mai scumpă de 7 lei/l.

Urmărește-ne și pe Google News

Cum concureții premium ai MOL vând joi dimineață benzina cu prețuri mai mici (Rompetrol - cu 6,94-6,99 lei/l, iar OMV - cu 6,95-6,99 lei/l), foarte probabil, în următoarele ore și MOL va ieftini carburanții.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cei mai ieftini combustibili pot fi achiziționați în București în stația Petrom de pe doctor Herescu, benzina standard, cu 6,83 lei/l, iar motorina standard cu 6,96 lei/l.

Evoluția prețului carburanților din ultimele 2 luni în stațiile principalilor distribuitori din capitală

Evoluția prețului carburanților din ultimele 2 luni în stațiile principalilor distribuitori din capitală

Dacă am elimina efectul majorării agresive a accizelor din acest an în prețul la pompă, de 66 de bani/l la motorină și de 72 la benzină (în 2 etape, 1 ianuarie și 1 iulie), actualele prețuri s-ar situa la cel mai redus nivel al ultimului an și jumătate, în cazul benzinei, și al ultimilor 2 ani și jumătate, în cel al motorinei.

Profit.ro a remarcat faptul că, prin ieftinire efectuate în ultima perioadă, piața liberă a anulat scumpirea impusă de guvern, cotațiile internaționale, dar și raportul dintre cerere și ofertă făcând ca principalele companii distribuitoare să reducă prețurile în 2 luni sub nivelul celor de pe 30 iunie.

În urma deciziei Guvernului de la finalul anului trecut de majorare agresivă a accizelor, pe 1 iulie motorina s-a scumpit cu 40 de bani/l, iar benzina cu 43 de bani/l. Asta după ce, din același motiv, prețurile crescuseră cu 26 bani/l, respectiv 29 bani/l în prima zi a acestui an.

Evoluția cotațiilor țițeiului Brent din ultimii 3 ani

Evoluția cotațiilor țițeiului Brent din ultimii 3 ani

Comparativ cu prețurile de pe 30 iunie, benzina standard este mai ieftină cu 18 bani/l, iar motorina cu 22 bani/l în stațiile Petrom, ceea ce înseamnă că nu numai că mișcările de pe piață au anulat scumpirea fiscală de 43, respectiv 40 bani pe litru, dar au redus suplimentar prețurile.

Cotațiile internaționale ale petrolului Brent se situează la aproximativ 71 de dolari pe baril, în apropierea minimului ultimilor 3 ani, ca urmare a unei cererii slabe la nivel global și a îngrijorărilor privind evoluția economiei chineze, cel mai mare consumator de petrol din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzină
motorină
ieftiniri
omv
petrom
mol
rompetrol
lukoil
accize
scumpiri