Geely caută locații pentru o uzină în Europa

Geely caută locații pentru o uzină în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 08:44

Constructorul auto chinez Geely analizează mai multe locații pentru o uzină în Europa dar nu a luat încă o decizie definitivă cu privire la producția locală, au declarat mai mulți directori de la Geely pentru Reuters, cu ocazia Salonului de la Frankfurt.

"Nu am ajuns încă la un nivel de 100%", a declarat Li Chuanhai, vicepreședinte la Geely Auto Group, una dintre mărcile din cadrul Zhejiang Geely Holding Group, atunci când a fost întrebat dacă producătorul chinez va construi o uzină în regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Proteste la uzina Audi din Bruxelles. Fabrica a fost închisă din nou, angajații au furat cheile mașinilor Q8 CITEȘTE ȘI Proteste la uzina Audi din Bruxelles. Fabrica a fost închisă din nou, angajații au furat cheile mașinilor Q8
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Discuțiile continuă între Geely și noul Guvern polonez cu privire la construirea în comun a unei uzine care va produce automobile electrice în Polonia, însă mai mulți oficiali au declarat anterior pentru Reuters că nu văd Geely ca un partener ideal, scrie Agerpres.

"Avem mai multe posibilități", a spus Li atunci când a fost întrebat despre evoluția discuțiilor, fără a oferi alte detalii.

La rândul său, Nicolas Appelgren, director pentru Europa la marca Lynk & Co, a spus și el că Geely analizează mai multe locații din regiune. Lynk & Co, o marcă din portofoliul Geely care vinde în prezent doar un model hibrid în Europa, va lansa luna viitoare un automobil electric pe baterie în Italia și are de gând să construiască în Europa următorul său automobil pe baterie, a spus Appelgren, adăugând însă că nu există încă un calendar concret.

Geely este al doilea mare constructor auto chinez, devansat doar de BYD. Grupul Geely deține Volvo Cars, are un joint venture cu Renault și deține participații la Aston Martin și Mercedes-Benz.

Geely se alătură unui număr din ce în ce mai mare de constructori auto chinezi, inclusiv Chery și Great Wall Motor, care au de gând să construiască uzine în Europa, în contextul în care Comisia Europeană intenționează să introducă bariere comerciale mai stricte pentru importurile de automobile electrice din China, inclusiv tarife de până la 35,3%, pentru care negocierile cu Beijingul continuă.

viewscnt
Afla mai multe despre
geely
europa
uzina