VIDEO Cum este produs la Mioveni cel mai puternic motor auto fabricat vreodată în România

VIDEO Cum este produs la Mioveni cel mai puternic motor auto fabricat vreodată în România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 03:06

Mașinile Dacia au primit, începând din această vară, un nou motor dezvoltat de inginerii Renault, folosit atât pe mașinile scumpe ale mărcii franceze, cât și pe cele mai accesibile ale Dacia. În curând, acesta va avea și alte declinări de putere și de tehnologie. Horse România, noua companie care produce motoarele pentru Dacia, lansează acum imagini video care marchează startul producției noului motor HR12 - VEZI MAI JOS

Horse România este parte a Horse Powertrain, noua companie globală în care acționari sunt Renault, Geely și Aramco, beneficiind de liniile de producție preluate de la Dacia și de Centrul de R&D de la Titu.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO 60 de ani de la prima linie de tren de mare viteză – Cum a construit Japonia miracolul Shinkansen CITEȘTE ȘI VIDEO 60 de ani de la prima linie de tren de mare viteză – Cum a construit Japonia miracolul Shinkansen
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Compania a început în vara acestui an să producă în serie noul motor HR12, care echipează noul Duster și care este exportat în mai multe țări, pentru a echipa mașinile Renault. Motorul are o capacitate de 1.2 litri, are trei cilindri și este cel mai puternic motor construit vreodată la Mioveni, cu o putere maximă, în acest moment, de 130 CP, dar în arhitectură mild-hybrid.

Horse România spune că producția inițială va avea o capacitate de 150.000 de motoare anual, dar va ajunge în scurt timp la 450.000 de unități pe an, pentru a satisface necesarul fabricilor Dacia și Renault din regiune, inclusiv pentru mașinile produse în Turcia (18% din producție va merge către uzina din Bursa).

VIDEO Haos în una dintre cele mai mari gări din Europa. Mii de oameni blocați CITEȘTE ȘI VIDEO Haos în una dintre cele mai mari gări din Europa. Mii de oameni blocați

În plus, potrivit informațiilor Profit.ro, motorul HR12 va fi folosit ca „bază” pentru diverse arhitecturi, inclusiv în varianta turbo fără motor electric, care va avea doar 115 CP, apoi cu tehnologie ECO-G, pentru a înlocui actualul motor de un litru, și va avea 120 CP, dar va fi produs și într-o variantă de top, cu o putere mărită, tot mild-hybrid, dar la 140 CP, pentru viitoarea tracțiune e-4WD.

De asemenea, datele Profit.ro arată că vom vedea și o cutie automată care să însoțească acest motor ce se dovedește versatil, pentru că echipează și un Duster de 21.000 de euro, dar și un Renault Austral de 35.000 de euro.  

Motorul HR12 mai este produs și în Spania, în Valladolid, uzina Horse Powertrain din această țară fiind sursa pentru mașinile din segmentul superior al mărcii franceze, acesta urmând să rămână în producție în ambele uzine.

FOTO Suzuki scoate definitiv de pe piața din Europa două modele celebre. Vin mașini complet electrice CITEȘTE ȘI FOTO Suzuki scoate definitiv de pe piața din Europa două modele celebre. Vin mașini complet electrice

Uzina Horse România de la Mioveni va asigura atât asamblarea motorului HR12, cât și turnarea carterelor cilindri în turnătoria de aluminiu, cea mai mare de acest gen din România și din ecosistemul HORSE. În vederea industrializării noului motor HR12 au fost modificate peste 75% din posturile de lucru existente pe linia de asamblare a uzinei de la Mioveni și au fost instalate 24 de posturi noi.

Aceste investiții au permis integrarea locală a întregului ciclu de producție – inclusiv turnarea și uzinarea carterelor cilindri, care sunt realizate 100% în intern.

Hidroelectrica - Nouă ofertă cu o schimbare majoră CITEȘTE ȘI Hidroelectrica - Nouă ofertă cu o schimbare majoră

Horse a investit la Mioveni și în tehnologii avansate de testare și asigurare a calității, printre care un sistem de detectare a posibilelor pierderi de lichide bazat pe utilizarea heliului, un computer tomograf pentru carterele cilindri și mașini pentru spălarea și uscarea la presiune înaltă a pieselor, asigurând respectarea celor mai înalte standarde.

Motorul HR12 respectă pe deplin reglementările EURO 6D-Full, aflate în prezent în vigoare în UE, și este proiectat să poată fi adaptat viitoarelor reglementări Euro7.

Compania Horse Powertrain, care a preluat activitățile de producție de motoare ale Renault Group și ale Geely (Aurobay) are un total de opt uzine în șapte țări, inclsuvi România, trei centre de cercetare și dezvoltare, inclusiv cel de la Titu, și are sediul central la Madrid (Spania). Compania produce 3,2 milioane de motoare și cutii de viteze pe an pentru clienții săi, care deocamdată sunt mărci din cele două grupuri fondatoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
motor duster
bigster
motor 1.2 dacia
duster 4x4