Problemele BMW cu rechemările se adâncesc: 6,5 milioane de mașini afectate de airbag-urile Takata

Problemele BMW cu rechemările se adâncesc: 6,5 milioane de mașini afectate de airbag-urile Takata
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 07:51

BMW revine cu o nouă campanie de rechemare, care adâncește și mai mult problemele generate de cealaltă campanie, cauzată de o defecțiune a frânelor. Este vorba despre 6,5 milioane de mașini care trebuie reparate.

Autoritățile germane au centralizat situația rechemărilor BMW pentru a remedia problema airbag-urilor cu probleme, care pot pune în pericol vieților oamenilor și au ajuns la un număr uriaș de mașini: 6.503.996 automobile produse între 2003 și 2018. Toate aceste mașini prezintă riscul declanșării necontrolate a airbagurilor șoferului.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO ANUNȚ După răbufnirea Guvernului că \ CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ După răbufnirea Guvernului că "Suntem ca în Kafka": Când încep noi lucrări la Autostrada Transilvania
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pe lângă faptul că această declanșare poate sta la baza unor accidente grave, airbag-ul poate împrăștia în habitaclu bucăți de metal (șrapnel) care pot răni grav persoanele aflate în mașină.  Un total de peste un milion de vehicule se află în Germania, în circulație, restul fiind răspândite în restul Europei și în lume.

Modelele afectate de această campanie de rechemare acoperă aproape întreaga gamă a constructorului german de mașini premium, respectiv Seriile de la 1 la 6 și SUV-urile de la X1 la X6.

Potrivit KBA, defecțiunea este la nivelul generatorului de gaz al airbag-ului șoferului, dar numai dacă modelele au fost echipate din fabricație sau ulterior, pe parcursul vieții, cu volane care folosesc componente Takata.

ULTIMA ORĂ Premieră istorică: Ford a produs în România mai multe mașini decât Dacia CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Premieră istorică: Ford a produs în România mai multe mașini decât Dacia

Până acum au fost raportate doar două accidente provocate de aceste airbaguri pe mașini BMW, care au condus la rănirea sau la decesul unei persoane.

Operațiunea de remediere adefecțiunii constă în verificarea tipului de airbag existent pe mașină și, dacă este cazul, înlocuirea acestuia cu un alt airbag.

FOTO ANUNȚ Din România în Republica Moldova pe autostradă CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ Din România în Republica Moldova pe autostradă

Chiar dacă operațiunea nu presupune intervenția la toate cele 6,5 milioane de vehicule, orele de lucru ale personalului care va verica mașinile plus intervențiile de înlocuire la cele care necesită acest lucru vor genera costuri uriașe pentru BMW, care este afectată deja de cealaltă campanie, care presupune înlocuirea componentelor frânelor pentru 1,5 milioane de automobile echipate cu sisteme de frânare produse de Continental.

BMW și-a revizuit previziunile financiare pentru finalul acestui an, în scădere, din cauza acestor campanii costisitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw rechemare
bmw airbaguri takata