BYD a fost a treia cea mai mare marcă din lume, în iulie, depășind Honda și Ford

BYD a fost a treia cea mai mare marcă din lume, în iulie, depășind Honda și Ford
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris miercuri, 19:02

Vânzările în creștere ale brandului chinez BYD au ridicat marca în top 3 al vânzărilor de mașini la nivel mondial, potrivit datelor provizorii privind piața auto.

Cu un total de 315.600 automobile vândute în luna iulie, un nou record înregistrat în istoria sa, brandul chinez BYD (Build Your Dreams) a depășit mărci consacrate americane sau japoneze și a urcat direct pe locul al treilea în lume, în urma celor de la Toyota și VW. Japonezii au vândut 651.200 de automobile, iar germanii 346.200 automobile, în luna respectivă.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe locurile următoare, în clasamentul mondial al vânzărilor auto, s-au situat Honda (280.800 unități), Ford (265.400 unități), Hyundai (245.900 unități), Suzuki (228.400 unități), Nissan (218.300 unități), Kia (199.000 de unități) și Chevrolet (198.600 unități). Tesla se află în acest moment pe locul 13, cu 112.400 automobile vândute, în condițiile în care nu vinde decât autoturisme și doar cu propulsie electrică, în timp ce cifrele celorlalte companii cuprind atât vehiculele comerciale, cât și automobile cu propulsie cu combustie. Geely, a doua cea mai mare marcă chineză ca volum, s-a situat pe locul 20, în luna iulie, cu 63.800 unități.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Industria auto a vândut în luna a șaptea a acestui an peste 6,9 milioane de autovehicule, în toată lumea, mai puține cu aproape 100.000 față de luna iulie a anului 2023, ceea ce reprezintă o scădere de 1,3%. Din acest total, aproape 1,2 milioane au fost vândute în Europa (+0,4%), 1,4 milioane, în America de Nord, iar 1,9 milioane, în China.

De la începutul acestui an, situația vânzărilor din industria auto este cu totul altfel, din punctul de vedere al companiilor din China. BYD se află deocamdată doar pe locul 8, cu 1,7 milioane de vehicule vândute, în timp ce primele locuri ale clasamentului sunt ocupate de Toyota (4,6 milioane de vehicule), VW (2,6 milioane de vehicule), Honda (2,07 milioane), Ford (2,03 milioane) și Hyundai (1,87 milioane). Tesla a reușit să vândă deja, în primele șapte luni, 915.100 autoturisme, în toată lumea.

Mașina națională a românilor, Dacia Logan, se pregătește de un sfârșit glorios. „Se lucrează la noua generație Sandero, pentru Logan nu s-a luat o decizie” CITEȘTE ȘI Mașina națională a românilor, Dacia Logan, se pregătește de un sfârșit glorios. „Se lucrează la noua generație Sandero, pentru Logan nu s-a luat o decizie”

Vânzările globale de autovehicule s-au ridicat, în cele șapte luni, la 49,2 milioane de vehicule, un volum mai mare cu aproape un milion de unități față de anul anterior (+2%), din care Europa a contabilizat 9,1 milioane de vehicule, America de Nord – 10,2 milioane, iar China, nu mai puțin de 13,6 milioane de unități, majorându-și cota la nivel global la peste 27% din totalul vânzărilor de autovehicule.

BYD se află în plin proces de expansiune pe piețele internaționale, atât în Europa, cât și în America de Sud sau Asia, unde și-a deschis deja reprezentanțe și discută, pe unele dintre aceste piețe, despre investiții în uzine locale. Creșterea vânzărilor BYD din acest an s-a bazat în special pe mașinile plug-in hybrid, în timp ce vehiculele electrice au stagnat.

viewscnt
Afla mai multe despre
byd
cele mai vandute marci auto
cele mai mari companii auto
toyota
vw