CONFIRMARE Sistem polonez de plăți mobile, susținut de bănci, intră în România

CONFIRMARE Sistem polonez de plăți mobile, susținut de bănci, intră în România

Jucătorii din spatele BLIK

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris astăzi, 14:21
Sistemul polonez de plăți mobile BLIK a primit aprobarea BNR pentru a opera pe piața din România, cu un sistem de plăți disponibil în aplicațiile de mobile banking, conectat la un cont bancar pentru care nu este nevoie ca utilizatorul să aibă un card fizic sau virtual. Sistemul funcționează cu un telefon având acces la internet și aplicația mobilă a băncii.
 
ULTIMA ORĂ Fondatorul Binance, cea mai mare platformă de criptomonede la nivel mondial, a demisionat ca CEO pledând vinovat pentru încălcarea cerințelor penale de anti-spălare a banilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fondatorul Binance, cea mai mare platformă de criptomonede la nivel mondial, a demisionat ca CEO pledând vinovat pentru încălcarea cerințelor penale de anti-spălare a banilor

Ulterior, în noiembrie, a anunțat că se va extinde în România și Slovacia cu ajutorul DXC Technology, furnizor de servicii tehnologice la nivel mondial.

Sistemul de plăți instant BLIK România va asigura decontarea tranzacțiilor de plată din comerțul electronic, cu valori maxime de 50.000 lei.

În cadrul strategiei de afaceri este planificată introducerea treptată a plăților cu codul BLIK în toate canalele de vânzare. În prima fază, administratorul sistemului se va concentra pe implementarea soluției în e-commerce. În Polonia, plățile în e-commerce reprezintă jumătate din toate tranzacțiile.

Pentru a efectua o plată, utilizatorul trebuie să genereze un cod BLIK format din șase cifre în aplicație, să îl introducă pe site-ul magazinului online și să confirme operațiunea pe dispozitiv.

BLIK este deținut de Polish Payment Standard - PPS, un joint-venture între șase bănci din Polonia (Alior Bank, Bank Millennium, Santander Bank Polska, ING Bank Slaski, mBank și PKO Bank Polski) și Mastercard.

În prezent, circa 17 milioane de utilizatori folosesc BLIK.

Compania americană DXC Technology, cu venituri anuale de 25 de miliarde de dolari, a fost înființată în 2017, prin fuziunea CSC cu divizia Enterprise Services a HP Enterprise, prezentă în România prin Enterprise Services Romania.
FOTO Un nou mare brand hotelier a fost lansat în România CITEȘTE ȘI FOTO Un nou mare brand hotelier a fost lansat în România

Gigantul american Hewlett-Packard s-a divizat, în 2015, în două companii: HP Enterprise și HP Inc. Ulterior, diviza de servicii IT a HP Enterprise a fuzionat cu Computer Sciences Corporation (CSC), formând grupul DXC, cu 130.00 de angajați și operațiuni în 70 de țări. 

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
viewscnt
Afla mai multe despre
dxc
dxc technology
blik