Documentația pentru atribuirea contractului de construcție a lotului 2 A Ditrău-Grințieș, de 37,9 kilometri, din Autostrada Unirii, a fost transmis către Agenția Națională pentru Achiziții Publice

Documentația pentru atribuirea contractului de construcție a lotului 2 A Ditrău-Grințieș, de 37,9 kilometri, din Autostrada Unirii, a fost transmis către Agenția Națională pentru Achiziții Publice
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:34

Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) anunță că a transmis către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) documentația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a lotului 2 A Ditrău-Grințieș de pe secțiunea montană a Autostrăzii Unirii A8. Lotul Ditrău-Grințieș va fi prevăzut pe toată lungimea cu garduri ranforsate pentru a împiedica pătrunderea pe carosabil a animalelor sălbatice.

”Compania Națională de Investiții Rutiere a transmis, astăzi, către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, documentația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a lotului 2 A Ditrău-Grințieș de pe secțiunea montană a Autostrăzii Unirii A8”, anunță CNIR.

Urmărește-ne și pe Google News
Scăderi de vânzări la electrice pentru grupul Renault. Cota de piață de mașinilor electrice s-a redus din cauza declinului Megane și Spring CITEȘTE ȘI Scăderi de vânzări la electrice pentru grupul Renault. Cota de piață de mașinilor electrice s-a redus din cauza declinului Megane și Spring
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Durata de proiectare și execuție a lotului cu o lungime de 37,9 kilometri, care se desfășoară în județele Harghita și Neamț este de 54 de luni (14 luni proiectare și 40 luni pentru execuție), scrie News.ro.

Este un proiect de o complexitate tehnică ridicată pentru că include lucrări majore de artă (poduri, pasaje, viaducte, tuneluri) și volume considerabile de lucrări de excavare și consolidări.  Lungimea totală a tunelurilor și a viaductelor (21 km) reprezintă 57% din lungimea întregului lot: 19 tuneluri și 63 de poduri și viaducte.

Cel mai lung viaduct, de 1.184 de metri, este proiectat la km 35 peste râul Sabău, iar cel mai lung tunel dintre cele 19 tuneluri are 850 de metri.

Pe traseul lotului 2 A este prevăzut un nod rutier la Ditrău (conexiune cu DN 12 în jud. Harghita), iar la Est, în județul Neamț, conexiune cu Lotul 2 B Grințieș -Pipirig, o descărcare provizorie pentru a asigura funcționarea independentă a acestui lot.

Ca element de noutate, lotul Ditrău-Grințieș va fi prevăzut pe toată lungimea cu garduri ranforsate pentru a împiedica pătrunderea pe carosabil a animalelor sălbatice.

VIDEO&FOTO Turcii avansează la autostrada Sibiu – Pitești CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Turcii avansează la autostrada Sibiu – Pitești

De asemenea, lotul 2 A are prevăzute spații de servicii tip S 3 cu parcare securizată (suprafață totală peste 100 000 mp), parcare tip S 1, parcări de scurtă durată (stânga/dreapta) și un Centru de Întreținere și Coordonare.

”După validarea ANAP, Compania Națională de Investiții Rutiere va stabili termenul pentru depunerea ofertelor și va publica documentația de atribuire în Sistemul Electronic pentru Achiziții Publice. Estimăm că la începutul săptămânii viitoare va fi publicat în SEAP și contractul pentru Lotul 1 C Sărățeni-Joseni (32,4 km)”, precizează CNIR.

Secțiunea de munte Sărățeni-Pipirig de pe Autostrada Unirii A8 are o lungime de 116 kilometri și include patru loturi :

1. Lotul 1C Sărățeni-Joseni (32,4 km)

2. Lotul 1D Joseni-Ditrău (14,4 km)

3.Lotul 2A Ditrău-Grințieș (37,9 km)

4.Lotul 2B Grințieș-Pipirig (31,5 km)

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada unirii
ditrău
licitatie