Acțiunile companiei de taxiuri aeriene Lilium s-au prăbușit, după ce a anunțat că principalele sale filiale își vor declara insolvența

Acțiunile companiei de taxiuri aeriene Lilium s-au prăbușit, după ce a anunțat că principalele sale filiale își vor declara insolvența
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:11

Acțiunile Lilium au scăzut semnificativ la bursa Nasdaq, după ce firma germană de taxiuri aeriene a anunțat într-o declarație oficială că cele două principale subsidiare ale sale vor depune cereri de insolvență în următoarele zile, transmite CNBC.

Acțiunile startupului aerospațial german s-au prăbușit cu peste 60% după această informație, înainte de a recupera ușor din pierderi. La ora 12:00 ET, acțiunile erau în scădere cu 52%.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Mitsubishi a dezvăluit un nou concept-car al unui SUV mediu. „Va fi un vehicul strategic global.” CITEȘTE ȘI FOTO Mitsubishi a dezvăluit un nou concept-car al unui SUV mediu. „Va fi un vehicul strategic global.”
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Într-un document depus la autoritățile de reglementare din SUA, Lilium — care este listată pe Nasdaq — a declarat că nu a reușit să strângă fonduri suplimentare suficiente pentru a continua operațiunile Lilium GmbH și Lilium eAircraft GmbH, cele două subsidiare principale ale firmei.

Ca rezultat, conducerea acestor subsidiare ”a constatat că sunt supraîndatorate ... și nu vor putea să își plătească datoriile existente ... în următoarele zile,” a declarat Lilium.

”Conducerea subsidiarelor a informat compania că trebuie să depună cereri de insolvență conform legii germane și, în acest sens, vor solicita proceduri de autoadministrare în Germania,” a adăugat compania.

Lilium a încercat fără succes să convingă guvernul federal din Germania să-i ofere sprijin de stat. Compania căuta să obțină împrumuturi de 50 de milioane de euro (54 de milioane de dolari) din fondurile statului, însă cererea sa a fost respinsă de legislatori, scrie News.ro.

În total, Lilium încerca să strângă un împrumut convertibil de 100 de milioane de euro. Ajutorul de stat propus ar fi fost acordat de KfW, banca de dezvoltare deținută de statul german.

FOTO Tranzacție - Holdingul german Mutares cumpără o nouă fabrică în România CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție - Holdingul german Mutares cumpără o nouă fabrică în România

După respingerea de către guvernul federal, Lilium a continuat discuții separate cu landul Bavaria, situat în sud-estul Germaniei. Compania încerca să strângă cel puțin 50 de milioane de euro de la statul bavarez.

Cu toate acestea, joi, Lilium a declarat că nu a ajuns la ”un acord de principiu” cu Bavaria.

Odată ce vor depune cererile de insolvență, subsidiarele nu vor fi obligate, în general, să ramburseze datoriile anterioare depunerii cererii, a precizat Lilium, adăugând că creditorilor li se va interzice, de obicei, ”ă execute orice pretenții pe care le-ar avea împotriva companiilor.”

Depunerile de insolvență planificate de către subsidiare ar putea duce în final la delistarea Lilium de pe Nasdaq Global Select Market sau la suspendarea acțiunilor sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxiuri aeriene
lilium