Chinezii de la CATL au prezentat bateriile cu o durată de viață de 15 ani și un număr uriaș de kilometri

Chinezii de la CATL au prezentat bateriile cu o durată de viață de 15 ani și un număr uriaș de kilometri
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris ieri, 07:52

Liderul industriei globale de baterii pentru vehicule electrice, CATL, a anunțat că a finalizat dezvoltarea celor mai rezistente baterii, pentru care garantează o viață de 15 ani. Durata de viață ajunge până la aproape 3 milioane de kilometri.

Temerile clienților potențiale ai vehiculelor electrice privind durata de viață a bateriei rămân tot mai mult fără suport, ca urmare a inovațiilor realizate de marile companii care produc aceste baterii. CATL, care deține o cotă de peste 30% din piața bateriilor la nivel global, a prezentat noile baterii din familia Tianxing. Prima este bateria Tianxing-B, concepută pentru a fi utilizată de autobuze electrice. A doua este Tiangxing-T, dedicată camioanelor.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Renault confirmă lansarea în România a celei mai ieftine versiuni Symbioz. Prețul coboară periculos de mult, la nivelul unui Duster hibrid bine echipat CITEȘTE ȘI FOTO Renault confirmă lansarea în România a celei mai ieftine versiuni Symbioz. Prețul coboară periculos de mult, la nivelul unui Duster hibrid bine echipat
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Bateria B are o densitate de energie de 175 Wh/kg, dar cea mai importantă caracteristică a sa este durata de viață, care ajunge până la 15 ani, cu un parcurs care a fost apreciat de producător la 1,5 milioane de kilometri (aproape un milion de mile). Bateria Tianxing-B poate rezista sub apă până la 72 de ore, având un grad de protecție IP69.

Compania chineză a anunțat într-o conferință de presă că va acorda o garanție de 10 ani și un număr de un milion de kilometri pentru baterie. Reprezentanții companiei au anunțat și faptul că bateria va echipa aproximativ 80 de modele de autobuz, fiind deja încheiate înțelegeri cu 13 companii, între care Dongfeng, Golden Dragon și Yutong Bus.

CATL a anunțat că producția noii baterii Tianxing-B va începe „în curând”.

Toyota continuă să investească în hibride: SUV-ul C-HR învață traseele șoferului și schimbă singur modul de rulare în oraș CITEȘTE ȘI Toyota continuă să investească în hibride: SUV-ul C-HR învață traseele șoferului și schimbă singur modul de rulare în oraș

A doua baterie prezentată de CATL este Tianxing-T, cu o capacitate de 600 kWh. Distanța pe care o poate parcurge un vehicul echipat cu această baterie ajunge la o valoare greu de atins de orice fel de vehicul: 2,8 milioane de kilometri, având totodată o durată de viață similară cu cealaltă baterie, respectiv 15 ani. Această baterie oferă o autonomie de 500 km, pe un vehicul greu, de mare tonaj. CATL a prezentat și versiunea Superfast a acestei baterii, care permite încărcare până la 70% în doar 15 minute, având o capacitate de până la 600 kWh.

Noile baterii fac parte din noua familie Tianxing, creată pentru echiparea vehiculelor comerciale,  care a debutat cu Tianxing-L, o baterie de 200 kWh cu o densitate de 200 Wh/kg, destinată LCV-urilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
baterii vehicule
masini electrice
catl
durata de viata baterie