Boeing a început să trimită zeci de mii de angajați în concedii fără plată

Boeing a început să trimită zeci de mii de angajați în concedii fără plată
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:24

Boeing va trimite în concedii fără plată mii de directori, manageri și alți angajați din SUA, invocând greva mașiniștilor, aflată în desfășurare, în timp ce compania se luptă pentru a economisi bani, a declarat CEO-ul Kelly Ortberg angajaților, miercuri, transmite CNBC.

Concediile vor afecta zeci de mii de angajați Boeing, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News

Planul a venit la mai puțin de o săptămână după ce cei peste 30.000 de mașiniști ai Boeing din zona Seattle și Oregon au votat în majoritate covârșitoare un nou contract de muncă și 96% au votat pentru grevă, începând de vineri, la miezul nopții, scrie News.ro.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Sute de biciclete cumpărate de o primărie pentru sistemul de închiriat stau în depozite CITEȘTE ȘI Sute de biciclete cumpărate de o primărie pentru sistemul de închiriat stau în depozite

Negocierile dintre cele două părți au continuat în această săptămână cu un mediator. Boeing a oferit o mărire a salariilor de 25%, iar sindicatul a aprobat contractul provizoriu. Dar unii lucrători au declarat pentru CNBC că oferta de contract a fost respinsă deoarece majorările nu au fost suficiente pentru a se potrivi cu creșterea costului vieții din zona Seattle și nu le-a restabilit pensiile.

Ortberg, care este CEO de puțin mai puțin de șase săptămâni, a declarat într-o notă adresată personalului că angajații afectați vor lua o săptămână de concediu la fiecare patru săptămâni pe durata grevei, iar el și echipa sa vor adopta reduceri de salarii ”corespunzătoare”, pe toată durata grevei.

”Deși aceasta este o decizie grea, care afectează pe toată lumea, este într-un efort de a ne păstra viitorul pe termen lung și de a ne ajuta să traversăm această perioadă foarte dificilă. Vom continua să comunicăm în mod transparent pe măsură ce această situație dinamică evoluează și vom face tot ce putem pentru a limita această dificultate”, a spus Ortberg în mesajul său.

Directorul financiar al Boeing, Brian West, a declarat la începutul acestei săptămâni că grupul va îngheța angajările și majorările salariale pentru a reduce costurile și va lăsa temporar ”contractorii neesențiali” să plece.

Inflația din Marea Britanie se menține constantă CITEȘTE ȘI Inflația din Marea Britanie se menține constantă

Impactul financiar al grevei va depinde de cât va dura, a spus West, dar se adaugă la presiunea asupra liderilor Boeing, care încearcă să treacă compania peste crizele de siguranță și calitate, inclusiv consecințele unei explozii aproape catastrofale a unui panou fix de ușă a unui avion aflat în zbor, în ianuarie, și datorii de 60 de miliarde de dolari.

Ortberg a spus că ”activitățile esențiale pentru siguranța, calitatea, asistența clienților și programele cheie de certificare vor fi prioritizate și vor continua”, inclusiv producția de avioane 787 Dreamliners, care sunt realizate într-o unitate non-sindicalizată din Carolina de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
concedii