CFR Călători va extinde restricțiile de viteză pe calea ferată în perioadele caniculare și cu furtuni puternice

CFR Călători va extinde restricțiile de viteză pe calea ferată în perioadele caniculare și cu furtuni puternice
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 16:21

CFR Călători va extinde restricțiile de viteză pe calea ferată în perioadele caniculare și cu furtuni puternice, pentru a garanta siguranța pasagerilor, mai ales că în zilele cu temperaturi exterioare caniculare la nivelul șinei se înregistrează între 50 și 80 de grade Celsius la soare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"România se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate ce au impact și în transportul feroviar. Ca atare se extind restricțiile de viteză pe calea ferată pe perioada prognozată de meteorologi ca fiind caracterizată cu fenomene meteo extreme: caniculă și furtuni puternice. Prioritatea CFR Călători este siguranța pasagerilor și face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităților de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare", informează un comunicat al companiei.

VIDEO&FOTO Constructor turc mobilizat pe Autostrada Ford, poate termina mult mai devreme. \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Constructor turc mobilizat pe Autostrada Ford, poate termina mult mai devreme. "Doar ceva catastrofal i-ar putea împiedica."

Potrivit sursei citate, infrastructura feroviară, precum și materialul rulant din România nu au fost proiectate pentru temperaturile ridicate înregistrate odată cu schimbările climatice, scrie Agerpres.

"Aceasta este o provocare cu care se confruntă atât România, cât și țările care trec prin aceleași schimbări climatice. În zilele cu temperaturi exterioare caniculare la nivelul șinei se înregistrează de multe ori chiar și peste 50 - 80 de grade Celsius la soare. Trebuie avut în vedere că țările care au, tradițional, o climă mult mai caldă au proiectată infrastructura și materialul rulant pentru a rezistă la temperaturi mult mai ridicate. Totodată și în aceste țări se iau aceleași măsuri de prevenție, precum în România, dacă temperatura crește peste nivelul pentru care a fost proiectat transportul feroviar", se menționează în comunicat.

CFR Călători recomandă pasagerilor, astfel încât călătoria cu trenul în condiții de caniculă să decurgă fără incidente, în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale: să se hidrateze permanent și să aibă cel puțin o sticlă cu apă în bagaj; să aibă medicația necesară afecțiunilor pe care le au, în caz de nevoie; să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr
restrictii de viteza