Departamentul american de Justiție acuză Boeing de fraudă. Îi oferă o săptămână

Departamentul american de Justiție acuză Boeing de fraudă. Îi oferă o săptămână
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 15:58

Departamentul american de Justiție acuză Boeing de fraudă, pentru proiectarea greșită a modelului 737 MAX, implicat în accidentele mortale din 2018 și 2019. Îi oferă o săptămână să accepte un acord de recunoaștere a vinovăției, pentru a evita un proces penal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Constructorul de avioane este acuzat de fraudă și înșelarea regulilor Administrației Federale a Aviației din SUA, în cazul accidentelor mortale în care au fost implicate avioane 737 MAX, în anii 2018 și 2019, soldate cu 346 de decese. Anterior deciziei procurorii federali s-au întâlnit și s-au consultat cu rudele victimelor. 

VIDEO O rachetă spațială chineză s-a prăbușit în flăcări în apropiere de un oraș după o lansare accidentală CITEȘTE ȘI VIDEO O rachetă spațială chineză s-a prăbușit în flăcări în apropiere de un oraș după o lansare accidentală

Departamentul de Justiție a decis să ofere companiei un acord de recunoaștere a vinovăției, care ar include o sancțiune financiară de 487 de milioane de dolari și impunerea unui monitor independent care să auditeze practicile de siguranță și conformitate ale companiei timp de trei ani, potrivit unor persoane familiarizate cu situația, citate de Reuters.

De asemnea, Departamentul spune că oferta făcută poate fi negociată, dar, în cazul în care Boeing refuză să își recunoască faptele ilegale, procurorii intenționează să deschidă un proces penal. Problemele întâmpinate în acest an de avioanele Boeing, au dus la revizuirea aspectelor tehnice legate de calitatea producției și, în final, la anularea înțelegerii încheiate în 2021, în urma căreia compania aeriană ar fi trebuit să introducă alte standarde de calitate, arată Biziday.

Dacă Boeing își va recunoaște vinovăția, ea ar avea un acces limitat la contractele guvernamentale, inclusiv cu armata americană, care îi asugură o bună parte a veniturilor.

Boeing a plătit anterior o amendă de 2,5 miliarde de dolari, ca parte a unui acord care a protejat compania de acuzațiile penale, dar numai sub condiția îmbunătățirii practicilor de conformitate și etică.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
sua
frauda