Lufthansa obține aprobarea condiționată a UE pentru preluarea ITA Airways

Lufthansa obține aprobarea condiționată a UE pentru preluarea ITA Airways
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 14:49

Lufthansa a câștigat aprobarea antitrust a Uniunii Europene pentru achiziționarea unei participații de 41% la compania aeriană italiană ITA Airways, pentru 325 milioane de euro (350 milioane de dolari), după ce a cedat rute și sloturi, într-o tranzacție care îi va majora prezența pe piața lucrativă din sudul Europei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Este din cele mari trei tranzacții din industria aeriană din Europa, care arată eforturile companiilor aeriene de a se extinde pentru a compensa creșterea costurilor operaționale, arată Agerpres.

Ministerul Mediului: Hidrocentrala de la Răstolița - prima construită de la zero după Revoluție. Proiectul, o investiție de 200 de milioane de euro, este derulat de Hidroelectrica CITEȘTE ȘI Ministerul Mediului: Hidrocentrala de la Răstolița - prima construită de la zero după Revoluție. Proiectul, o investiție de 200 de milioane de euro, este derulat de Hidroelectrica

ITA oferă operatorului aerian german mai mult acces la sudul Europei, precum și la rute importante pe distanțe lungi. Lufthansa, care operează deja brandurile Swiss, Austrian Airlines și Brussels Airlines, are ca obiectiv preluarea controlului complet în viitor.

Autoritățile de reglementare a concurenței au cerut concesii dure din partea Lufthansa pentru a atenua temerile că tranzacția ar putea afecta concurența în Italia și ar putea duce la prețuri mai ridicate.

De asemenea, autoritățile de reglementare din Europa sunt îngrijorare că cele mai mari trei grupuri aeriene ale continentului - IAG, Air France KLM și Lufthansa - devin prea dominante, afectând potențial prețurile și posibilitățile de alegere ale consumatorilor.

Comisia Europeană a anunțat că Lufthansa și Italia au convenit cedarea rutelor pe distanțe scurte din Italia către unul sau doi rival. Operatorul aerian german este în discuții cu grupul britanic Easyjet și compania spaniolă low-cost Volotea.

Lufthansa și Italia vor transfera unele sloturi ale ITA de la aeroportul Linate din Milano, pentru remedierea temerilor privind concurența.

Analiștii avertizează că nu va fi ușor pentru Lufthansa să redreseze ITA, și va trebui să facă investiții semnificative. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
ita airways