Boeing explorează vânzări de active pentru a-și îmbunătăți situația financiară

Boeing explorează vânzări de active pentru a-și îmbunătăți situația financiară
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 18:12

Boeing explorează vânzarea de active, într-o încercare de a-și consolida finanțele fragile prin renunțarea la unitățile sale neesențiale sau neperformante, a relatat publicația Wall Street Journal.

Săptămâna trecută, producătorul de avioane a ajuns la un acord pentru a vinde o mică unitate de apărare care produce echipamente de supraveghere pentru armata SUA, potrivit surselor citate de ziar.

Urmărește-ne și pe Google News
Șeful Stellantis își pune industria auto în cap și spune că vrea emisii reduse și mașini electrice. „Nu este vorba despre costuri, ci despre minte. Vei deveni mai sărac!” CITEȘTE ȘI Șeful Stellantis își pune industria auto în cap și spune că vrea emisii reduse și mașini electrice. „Nu este vorba despre costuri, ci despre minte. Vei deveni mai sărac!”
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Boeing a trecut dintr-o criză în alta în acest an, începând cu 5 ianuarie, când un panou de ușă s-a desprins în aer de pe un avion 737 MAX. De atunci, CEO-ul companiei a demisionat, producția a fost încetinită, în timp ce autoritățile de reglementare investighează cultura de siguranță a companiei, iar în septembrie 33.000 de muncitori sindicalizați au intrat în grevă, scrie News.ro.

WSJ a scris că în recentele întâlniri privind performanțele financiare, noul CEO, Kelly Ortberg, a cerut șefilor de divizii să prezinte valoarea acelor unități pentru companie.

Consiliul de administrație al Boeing s-a întâlnit recent pentru a discuta următorii pași pentru companie, unde directorii iau discutat cu șefii diviziilor și au analizat rapoartele pentru a examina starea fiecărei unități.

Boeing a refuzat să comenteze informațiile.

VIDEO Ferrari a dezvăluit „supermașina” F80, cea mai scumpă din istoria sa CITEȘTE ȘI VIDEO Ferrari a dezvăluit „supermașina” F80, cea mai scumpă din istoria sa

Muncitorii afiliați la sindicatul companiei sunt așteptați să voteze miercuri asupra unei noi propuneri de contract, care include o creștere salarială de 35% pe o perioadă de patru ani.

Greva a oprit producția celui mai bine vândut avion al companiei, 737 MAX, precum și a modelelor 767 și 777, exercitând o presiune suplimentară pe finanțele sale deja slăbite.

La începutul acestei luni, Boeing a anunțat că va reduce 17.000 de locuri de muncă, adică 10% din personalul său global, și va înregistra pierderi de 5 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
active