Bilete de avion - Secret din spatele ușilor: În ce zile și la ce oră le poți cumpăra cel mai ieftin

Bilete de avion - Secret din spatele ușilor: În ce zile și la ce oră le poți cumpăra cel mai ieftin
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 17:23

Cele mai accesibile bilete de avion sunt cele rezervate cu 30 de zile sau chiar 45 de zile înainte de plecare, indică agenția de turism online Vola.ro, liderul pieței locale, explicând că, în cazul zborurilor cu decolare din România, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în zilele de duminică, apoi cele din zilele de sâmbătă. De asemenea, specialiștii divulgă faptul că între orele 18:00 și 20:00 este cea mai bună fereastră pentru rezervarea biletelor de avion ieftine. Ei recomandă să evităm să cumpărăm bilete miercuri și joi, pentru că atunci sunt cele mai mari prețuri în România.

”Unul dintre cele mai cunoscute mituri spune că biletele de avion sunt cele mai ieftine dacă sunt achiziționate într-o zi de marți. Această idee intens promovată de-a lungul anilor a pornit de la faptul că, în trecut, companiile aeriene lansau oferte și promoții în prima parte a săptămânii. Cu toate acestea, în zilele noastre, prețurile biletelor fluctuează constant, în funcție de cerere și de algoritmi din ce în ce mai sofisticați. Prețurile pot fi avantajoase și în alte zile ale săptămânii, nu doar marțea, iar flexibilitatea în ceea ce privește datele călătoriei reprezintă cheia pentru a găsi cele mai bune oferte”, arată compania.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Wizz Air, companie aeriană preferată de români, a început să vândă „mămăligă” la plic. Cu cât poți mânca \ CITEȘTE ȘI FOTO Wizz Air, companie aeriană preferată de români, a început să vândă „mămăligă” la plic. Cu cât poți mânca "polenta" la înălțime
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit datelor Vola.ro, dacă ne raportăm strict la piața din România, se pare că, în cazul zborurilor cu decolare din țara noastră, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în zilele de duminică, apoi de sâmbătă.

În același timp, specialiștii recomandă să evităm să cumpărăm bilete miercuri și joi, pentru că atunci sunt cele mai mari prețuri în România.

De asemenea, pentru călătoriile single, cu un singur bilet de avion rezervat, cele mai bune prețuri sunt la zboruri ce au loc marți. Pentru rezervările de cuplu, cele mai mici tarife sunt la zborurile efectuate sâmbăta.

FOTO O mașină „old timer” de 87 de ani a devenit cel mai vechi autoturism înmatriculat în România, în septembrie CITEȘTE ȘI FOTO O mașină „old timer” de 87 de ani a devenit cel mai vechi autoturism înmatriculat în România, în septembrie

„Există câteva date interesante și în ceea ce privește intervalul orar: între 18:00 și 20:00 se pare că ar fi cea mai bună fereastră pentru rezervarea biletelor de avion ieftine”, arată compania.

În trecut, rezervările de zboruri efectuate cu mult timp înainte erau adesea mai ieftine, însă, în prezent, această regulă nu se mai aplică. În prezent, nu mai este nevoie să luăm biletele cu trei luni înainte, pentru că în caz contrar se scumpesc foarte mult, așa cum se credea până acum. Potrivit datelor Vola.ro, cele mai accesibile bilete se rezervă acum cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare.

„Pe măsură ce se apropie data zborului, tarifele se pot scumpi cu până la 60%, așa că ar fi recomandat să păstrăm această marjă de aproximativ o lună înainte de călătorie pentru rezervarea zborului. De-a lungul timpului, am tot auzit că trebuie să ținem cont de ziua decolării, că este suficient să alegem o zi cu tarife mici pentru biletele de avion, însă realitatea este că prețurile sunt influențate și de ora decolării, mai ales pe rutele populare, spre care există mai multe zboruri pe zi, cum sunt Londra, Paris sau Roma”, arată datele companiei.

VIDEO Rolls-Royce Ghost Series II - prezentat în premieră europeană la București CITEȘTE ȘI VIDEO Rolls-Royce Ghost Series II - prezentat în premieră europeană la București

Specialiștii Vola.ro au observat că zborurile care au ora de decolare programată în afara intervalului 8:00 - 21:00 au un preț redus în comparație cu cele programate la orele de vârf. Prin urmare, flexibilitatea este un avantaj și în acest caz: pasagerii care nu au o problemă în a se trezi devreme sau a ajunge mai târziu la destinație pot alege zboruri la ore cu tarif redus.

În trecut, escalele erau considerate ceva ce trebuie evitat cu orice preț din cauza orelor lungi de așteptare a următorului zbor. În prezent, însă, chiar dacă zborurile directe sunt în continuare preferate, călătorii au devenit mai deschiși la ideea de escală, mai ales că zborurile combinate au marele avantaj de a avea un preț mai mic.

În plus, orarele de zbor sunt acum sincronizate mult mai bine, mai ales dacă sunt operate de aceeași companie aeriană, astfel că timpul de așteptare în escală poate fi acum și de maximum una-două ore. Pe de altă parte, unele companii aeriene, cum este Turkish Airlines, oferă tururi gratuite în orașul de tranzit (Istanbul, în acest caz) dacă escala este de 6-24 de ore, ceea ce înseamnă că putem folosi eficient timpul de așteptare, explorând un loc nou.

Tarom lansează o nouă ofertă: bilete cu tarife de la 23 euro CITEȘTE ȘI Tarom lansează o nouă ofertă: bilete cu tarife de la 23 euro

Vola.ro este activă în România, dar și în Polonia, Bulgaria și Moldova. În acest an, Resource Partners, unul dintre cei mai mari manageri regionali de fonduri de tip private equity din Europa Centrală și de Est, a cumpărat o participație de 80% din capitalul grupului ITH din care face parte Vola.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
bilete de avion
vola