Boeing a anunțat că a intensificat producția unei componente esențiale a rachetelor interceptoare Patriot – senzorul (seeker-ul) care identifică și urmărește țintele – pentru a răspunde cererii în creștere din partea SUA și a aliaților, transmite Reuters.
Optsprezece țări, inclusiv Ucraina, folosesc rachetele interceptoare PAC-3, care s-au dovedit eficiente împotriva amenințărilor avansate, precum rachetele hipersonice Kinzhal ale Rusiei. Cererea este susținută de Armata SUA și de partenerii internaționali, iar Marina americană integrează sistemele Patriot și pe nave, pentru a-și proteja flota, scrie News.ro

3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Boeing a livrat peste 500 de senzori PAC-3 în 2024, stabilind un nou record anual, precum și recorduri lunare și medii pe 12 luni, chiar de la începutul anului. În 2023, Pentagonul a anunțat intenția de a crește producția sistemului Patriot la 650 de unități pe an.
Senzorul permite sistemului Patriot să detecteze, urmărească și neutralizeze amenințări precum aeronave ostile, rachete balistice și de croazieră. Eficiența PAC-3 este dată de conceptul său ”hit-to-kill” – care presupune distrugerea țintei prin impact direct – și de manevrabilitatea ridicată a interceptorului.
Boeing urmează să finalizeze în această primăvară o extindere de 3.250 de metri pătrați a facilității sale de producție din Huntsville, Alabama. Compania a investit în modernizarea fabricilor și optimizarea proceselor de fabricație pentru a crește eficiența și calitatea.

Pe fondul tensiunilor tot mai mari din regiunea Indo-Pacific, armata americană își consolidează sistemele de apărare împotriva armelor avansate chineze, inclusiv focoasele hipersonice cu planare.
Sistemul PAC-3 și-a demonstrat deja eficiența împotriva acestor amenințări, iar creșterea producției are ca scop susținerea eforturilor Statelor Unite de a descuraja sau învinge potențiali adversari.