Noi acțiuni de protest sunt declanșate împotriva producătorului american de mașini electrice Tesla, în mai multe orașe.
Acum, mii de oameni au protestat din nou împotriva lui Elon Musk și a eforturilor sale, alături de Donald Trump, de a slăbi guvernul federal al SUA, conform The Guardian.

3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Manifestațiile au avut loc în fața showroom-urilor Tesla din Statele Unite și în multe alte locații din lume, arată Hotnews.
Este o acțiune coordonată care vizează direct averea miliardarului, în calitate de CEO al producătorului de vehicule electrice.
Organizatorii protestului le-au cerut oamenilor să facă trei lucruri: să nu cumpere mașini Tesla, să vândă acțiunile companiei și să se alăture mișcării „Tesla Takedown”. „Lovind Tesla, îl oprești pe Musk”, este unul dintre mesajele grupului. „Oprirea lui Musk va ajuta la salvarea de vieți și a democrației noastre.”

Musk, cel mai bogat om din lume, conduce așa-numitul „Departament pentru Eficiența Guvernamentală” (Doge), fiind responsabil de reducerea bugetelor federale din SUA, inclusiv de concedierea a mii de angajați. Totuși, într-un interviu de joi, el a declarat: „Aproape nimeni nu a fost concediat.”
Printre instituțiile vizate de măsurile sale se numără Administrația pentru Securitate Socială, Departamentul Educației, Serviciul Național al Parcurilor și alte agenții guvernamentale, ceea ce a stârnit un val de critici și reacții negative.
VIDEO ABC News
Musk și Tesla nu au răspuns solicitărilor de comentarii din partea The Guardian.
Sâmbătă, peste 200 de proteste au fost organizate la nivel global, începând în fața showroom-urilor Tesla din Australia și Noua Zeelandă, apoi extinzându-se în Europa, în țări precum Finlanda, Norvegia, Danemarca, Germania, Franța, Țările de Jos și Marea Britanie.

Fiecare manifestație a fost organizată local, având teme proprii. În Irlanda, protestul s-a desfășurat sub sloganul „Smash the Fash”, iar în Elveția, sub denumirea „Down with Doge”.
În SUA, protestele au avut loc în aproape fiecare stat, de la nord-est, sud și Midwest până pe coasta de vest. Printre statele cu cele mai multe manifestații planificate s-au numărat Massachusetts, New York, Florida, Texas, Washington și California, însumând peste 100 de proteste. Mai multe demonstrații au avut loc și în Canada.
La Londra, zeci de manifestanți s-au adunat în fața unui showroom Tesla de pe A40, una dintre principalele artere din vestul orașului.

Organizatorii Tesla Takedown condamnă vandalismul. „Suntem o mișcare de protest de bază, non-violentă”, afirmă grupul. „Ne opunem violenței și distrugerii proprietății. Protestul pașnic pe domeniul public nu este terorism intern.”
Recent a fost relatat că Elon Musk caută să-i liniștească pe angajații Tesla Inc. în timpul a ceea ce el a descris 'un pic de vreme furtunoasă', după ce acțiunile producătorului de vehicule electrice (EV) au scăzut cu peste 50% în doar trei luni.
'Dacă citiți știrile, se simte ca Armagedon', a spus Musk la o întâlnire cu angajații, transmisă pe platforma X. El a glumit că nu se poate uita la vreun post de televiziune fără să vadă o Tesla incendiată și le-a transmis detractorilor: 'Înțeleg că nu doriți să cumpărați produsele noastre dar nu trebuie să le dați foc. Este cam nerezonabil'.

Apoi Musk s-a referit din nou la posibilitatea ca mașinile Tesla să fie curând capabile de conducere autonomă. El a reiterat ceea ce anunțase din 2016, că în cele din urmă Tesla va fi un vehicul autonom.
'Ceea ce spun este țineți-vă de acțiunile voastre', le-a spus Musk angajaților.
Într-o încercare de sprijin, Trump a participat la un eveniment de vânzări al Tesla la Casa Albă, unde a achiziționat unul dintre vehiculele companiei.