VIDEO Noua versiune a modelului AI Claude 3.5 reușește să îndeplinească sarcini uzuale de tip “muncă monotonă”. Alimentează temerile că aceste tehnologii vor înlocui angajații umani

VIDEO Noua versiune a modelului AI Claude 3.5 reușește să îndeplinească sarcini uzuale de tip “muncă monotonă”. Alimentează temerile că aceste tehnologii vor înlocui angajații umani
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:48

Noua versiune a modelului AI Claude 3.5, creat de un startup sprijinit de Amazon și Google, reușește să îndeplinească sarcini uzuale de tip “muncă monotonă”, precum completarea formularelor și a tabelelor. Alimentează temerile că aceste tehnologii vor înlocui angajații umani.

Claude 3.5 Sonnet a fost dezvoltat de Anthropic și reprezintă o versiune îmbunătățită a modelului precedent de inteligență artificială creat de companie. Acesta poate muta cursorul pe ecran și-l poate folosi pentru a accesa anumite fișiere, extrage informații din grafice și le analizează, iar în final poate scrie singur anumite texte și poate completa datele de pe anumite site-uri, arată BiziDay.

Urmărește-ne și pe Google News
Șeful gigantului SAP avertizează împotriva reglementării inteligenței artificiale CITEȘTE ȘI Șeful gigantului SAP avertizează împotriva reglementării inteligenței artificiale
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Deși dezvoltatorii Claude subliniază că această versiune “este încă predispusă la erori, fiind în stadiu experimental”, tehnologia stârnește temeri că ar putea înlocui forța de muncă umană, în special având în vedere că Anthropic a evidențiat capacitatea sa de a îndeplini sarcini obișnuite, cum ar fi completarea formularelor, planificarea de călătorii și ieșiri în oraș și chiar construirea unui site web simplu. 

Anthropic a prezentat o demonstrație în care modelul utilizează computerul unui angajat fictiv pentru a completa un formular, folosind date dintr-un tabel, și pentru a deschide foldere pe ecran. În alte demonstrații, vizionate de Financial Times și Wired, sistemul AI a planificat și fixat o programare în calendar pentru o excursie și a realizat un site web pentru auto-promovare.

Noul update Anthropic a fost pus la dispoziție la scurt timp după ce Microsoft a lansat un produs care permite companiilor să-și construiască propriile modele AI autonome. Atât Anthropic, cât și Microsoft au făcut referire la produsele lor ca reducând “munca monotonă”. Microsoft a evidențiat că angajații ar trebui să vadă astfel de instrumente ca pe un “ajutor”, nu ca pe o amenințare la adresa locurilor lor de muncă.

Cu toate acestea, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) arată că ocupațiile cu cel mai mare risc de automatizare determinată de AI sunt locurile de muncă calificate și reprezintă aproximativ un sfert din forța de muncă din cele 38 de țări membre (inclusiv Marea Britanie, Japonia, Germania, SUA și Australia).

viewscnt
Afla mai multe despre
claude 3.5
ai