Viticultorii germani se așteaptă la cea mai mică recoltă de struguri din ultimii șapte ani

Viticultorii germani se așteaptă la cea mai mică recoltă de struguri din ultimii șapte ani
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:30

Viticultorii germani estimează că recolta de struguri din acest an va fi cea mai mică de după 2017, cu aproximativ 7,9 milioane hectolitri de must, arată prognozele unui grup de lobby al sectorului viticol german, transmite DPA.

Recolta din acest an ar urma să fie cu 10% sub media multianuală de 8,8 milioane hectolitri și cu aproape 9% sub cea din 2023. Ultima dată când Germania a înregistrat un randament atât de mic a fost în 2017, când producția de must a fost de 7,5 milioane de hectolitri, a anunțat vineri al Institutului German de Vinificație din Bodenheim, în apropiere de Mainz.

Urmărește-ne și pe Google News
Intel câștigă după 15 ani bătălia dusă în UE din cauza discounturilor pentru producătorii de laptopuri CITEȘTE ȘI Intel câștigă după 15 ani bătălia dusă în UE din cauza discounturilor pentru producătorii de laptopuri
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Industria vinului utilizează hectolitrul drept unitate standard de măsurare. Un hectolitru este echivalent cu 100 de litri, scrie Agerpres.

Înghețul târziu, ploile abundente și fluctuațiile meteorologice au provocat variații semnificative calității strugurilor recoltați, în funcție de regiune și soi.

Pierderile din acest an fost deosebit de mari în zonele viticole din Saxonia, estul Germaniei, și Saale-Unstrut, centrul Germaniei. În ambele zone, estimările arată că producția de struguri a scăzut cu aproximativ 70% comparativ cu cea din 2023.

În Valea Mozelei, o renumită regiune viticolă din Germania, căderile de grindină răspândite din luna mai au afectat atât de mult viile încât se preconizează cea mai mică recoltă de struguri din ultimii 50 de ani. Specialiștii mizează pe o scădere de 30% în acest an comparativ cu anul trecut.

În schimb, cele mai important regiuni viticole din Germania, Rheinhessen și Palatinat, au scăpat practic neafectate de îngheț. În aceste condiții, Rheinhessen este singura din cele 13 regiuni viticole germane care în acest an ar urma să înregistreze o ușoară creștere a producției de struguri, comparativ cu situația din 2023.

Condițiile ploioase din acest an ar urma să aibă drept rezultat "vinuri cu o mineralitate pronunțată", perioada îndelungată de maturare având un efect pozitiv asupra aromei strugurilor, susțin experți oenologi.

viewscnt
Afla mai multe despre
struguri
germania