O treime dintre angajații în agricultura din Italia sunt străini. Românii și indienii - cei mai mulți. "Fără ei ne pierdem suveranitatea alimentară!"

O treime dintre angajații în agricultura din Italia sunt străini. Românii și indienii - cei mai mulți. "Fără ei ne pierdem suveranitatea alimentară!"
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:49

Italia are în continuare nevoie de circa 100.000 muncitori în agricultură, în lipsa lor existând riscul ca țara să-și piardă suveranitatea alimentară într-o perioadă de mari tensiuni internaționale, scrie presa italiană.

Potrivit Coldiretti, o asociație a producătorilor agricoli din Italia, există peste 185 000 de întreprinderi care angajează salariați în agricultură, angajând aproximativ 1 milion de lucrători, pentru mai mult de 120 de milioane de zile lucrătoare, dintre care aproximativ o treime sunt angajați din alte țări. Românii, indienii, marocanii, albanezii și senegalezii sunt cei mai mulți lucrători străini din agricultura italiană, precizează asociația.

Urmărește-ne și pe Google News
BCR nu se așteaptă ca revenirea industriei românești de la finele verii să continue CITEȘTE ȘI BCR nu se așteaptă ca revenirea industriei românești de la finele verii să continue
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

O prezență importantă”, comentează Coldiretti, „care nu este însă suficientă pentru a acoperi nevoile întreprinderilor agricole, inclusiv din cauza unor deficiențe ale reglementărilor actuale”, subliniază organizația, precizând că se întâmplă, din cauza birocrației, ”ca lucrătorii să ajungă când activitățile de colectare pentru care au fost chemați s-au încheiat deja”, arată G4Media.ro.

Coldiretti denunță deficitul grav de lucrători care riscă să limiteze grav creșterea industriei alimentare italiene, cu peste 60 de mii de noi angajați care trebuie identificați în următorii cinci ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
itaia
muncitori
romani