O nouă piață de export pentru fermierii români

Agribusiness   
O nouă piață de export pentru fermierii români

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, a semnat certificatele sanitar-veterinare necesare exportului de ovine, bovine și produse cu valoare adăugată (carcase de ovine și bovine), carne de pasăre, ouă pentru incubație precum și pui de o zi către Tunisia. Acest demers oficializează cadrul sanitar-veterinar necesar pentru schimburile comerciale și deschide noi oportunități pentru fermierii români.

„Prin semnarea certificatelor sanitare veterinare, ANSVSA creează noi oportunități pentru fermierii români, contribuind la extinderea accesului acestora pe piețele internaționale și consolidând poziția României ca partener de încredere în sectorul agro-alimentar global”, a declarat președintele ANSVSA, cu ocazia semnării acordurilor, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Exporturile franceze de vin și băuturi spirtoase au scăzut pentru al doilea an consecutiv CITEȘTE ȘI Exporturile franceze de vin și băuturi spirtoase au scăzut pentru al doilea an consecutiv

Potrivit Serviciului de Comunicare al ANSVSA, în aceste zile, o delegație a Autorității, condusă de președintele Alexandru Bociu, se află într-o vizită de lucru în Tunisia pentru a discuta deschiderea exporturilor românești de animale și produse de origine animală, precum și consolidarea relațiilor comerciale bilaterale.

În cadrul întâlnirilor cu oficialii Direcției Generale a Serviciilor Veterinare din Tunisia (DGSV), delegația română a prezentat structura și funcționarea serviciilor veterinare din România, precum și capacitatea rețelei de laboratoare veterinare, care garantează siguranța produselor destinate exportului. Discuțiile s-au concentrat pe accelerarea procesului de export, recunoașterea standardelor de calitate și posibilitatea organizării unor vizite tehnice ale specialiștilor tunisieni în România, pentru a verifica condițiile de producție și export.

„Un subiect de interes major a fost calitatea superioară a produselor avicole românești, recunoscute pe piețele europene, care pot răspunde cerințelor pieței tunisiene pe termen lung. Părțile au convenit să colaboreze prioritar în domeniul agro-alimentar, facilitând deschiderea oficială a exportului românesc către Tunisia.

Această vizită, realizată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe și al Ambasadei României în Tunisia, reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor comerciale bilaterale și în dezvoltarea unor parteneriate durabile pe piața internațională”, mai precizează sursa citată.

viewscnt
Afla mai multe despre
fermieri
tunisia
ansvsa