CEO-ul Orange Romania, mesaj clar către autorități: După un an 2024 marcat de provocări, așteptăm schimbări legislative care să creeze un mediu concurențial corect, pentru stimularea investițiilor!

Companii   
CEO-ul Orange Romania, mesaj clar către autorități: După un an 2024 marcat de provocări, așteptăm schimbări legislative care să creeze un mediu concurențial corect, pentru stimularea investițiilor!

După un an 2024 marcat de provocări, așteptăm schimbări legislative care să creeze un mediu concurențial corect, pentru stimularea investițiilor, transmite Julien Ducarroz, CEO Orange Romania.

„La 6 luni de la fuziunea juridică, suntem într-un proces activ de unificare, iar etapele pe care le parcurgem acum sunt fundamentale pentru succesul nostru pe termen lung. Acesta a fost un pas crucial pentru consolidarea poziției Orange Romania pe segmentele de internet fix și TV. Vorbim despre un proces complex care a presupus eforturi susținute și pregătiri temeinice. Timp de aproape 3 ani am îmbunătățit procesele, structura organizației și sistemele IT ale celor două companii, dar, totodată, am pus bazele pentru creșterea sustenabilă pe care ne-am asumat-o pentru viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Imagini din dronă cu dealul Momaia, sub care sunt săpate tunelurile de pe autostrada Sibiu – Pitești CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini din dronă cu dealul Momaia, sub care sunt săpate tunelurile de pe autostrada Sibiu – Pitești

Ne concentrăm pe îmbunătățirea continuă a calității serviciilor și a experienței clienților, dar și pe creșterea valorii afacerii prin investiții eficiente, într-o industrie în care acestea sunt critice pentru menținerea performanței, în contextul tehnologic actual.  Piața locală de telecomunicații este dezechilibrată din punct de vedere competitiv.

După un an 2024 marcat de provocări, așteptăm schimbări legislative care să creeze un mediu concurențial corect, pentru stimularea investițiilor. Experiența noastră la nivel global ne arată că doar un parteneriat solid între mediul politic și actorii economici și sociali poate duce la creșterea calității serviciilor oferite, la investiții ce contribuie la o dezvoltare durabilă pe termen lung a societății în ansamblu", a declarat Julien Ducarroz, CEO Orange Romania.

Orange România a consemnat în anul 2024 venituri de 1,416 miliarde de euro, de la 1,551 miliarde de euro în urmă cu un an, potrivit datelor financiare anunțate de operatorul francez de telecomunicații.

În privința portofoliului de utilizatori de servicii de telecomunicații mobile, operatorul avea 9,294 milioane de clienți la finele anului 2024, comparativ cu 9,527 milioane de clienți în decembrie 2023.

CONFIRMARE Fondul suveran al statului Singapore, cu active de două ori mai valoroase ca PIB-ul, iese din România. CTP câștigă cursa pentru P3 Bucharest, cea mai mare tranzacție pe sectorul logistic local CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Fondul suveran al statului Singapore, cu active de două ori mai valoroase ca PIB-ul, iese din România. CTP câștigă cursa pentru P3 Bucharest, cea mai mare tranzacție pe sectorul logistic local

Numărul de conexiuni fixe broadband a scăzut de la 1,096 milioane la 1,046 milioane.

În al patrulea trimestru, Orange Romania a realizat o cifră de afaceri consolidată de 367 de milioane de euro, în scădere cu 9,8% față de T4 2023. 

În decembrie 2023 a fost semnat un acord cu Guvernul României care a stabilit principiile cheie ale fuziunii Orange România Communications (fost Telekom Romania Communications, fost Romtelecom) cu Orange România. 

Wizz Air lansează o nouă cursă din Cluj-Napoca CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează o nouă cursă din Cluj-Napoca

Fuziunea dintre cele două companii, prin absorbția Orange România Communications în Orange România, a fost finalizată la începutul lunii iunie 2024. La finalizarea tranzacției, Guvernul României deținea 20% din Orange România.

Orange Romania mai este acționar la Nextgen Communications, operator prin cablu TV - 100% și Netgrid Telecom - 50% (alături de Vodafone Romania - 50%).

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
afaceri