Agro TV: Oierii din România, curtați de francezi. De ce vor să ne ia oile

Agro TV: Oierii din România, curtați de francezi. De ce vor să ne ia oile
Profit.ro
Profit.ro
scris duminică, 15:00

După izbucnirea războiului din Orientul Mijlociu, situația privind exportul de animale vii în acea zonă a deveni puțin incertă pentru oierii români. Aceștia se întreabă dacă afacerile lor vor fi afectate în vreun fel de acest conflict, însă oficialii de la Ministerul Agriculturii le transmit să nu se îngrijoreze.

Potrivit secretarului de stat Sorin Moise, România are acorduri încheiate cu numeroase țări privind exportul de carne de oaie, iar acestea vor continua în ritm normal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie
EXCLUSIV Proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină pregătește demolarea unuia dintre cele mai vechi supermarketuri din București, pentru un ansamblu rezidențial de amploare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină pregătește demolarea unuia dintre cele mai vechi supermarketuri din București, pentru un ansamblu rezidențial de amploare

Mai mult, oficialul MADR spune că și Franța este foarte interesată de carnea de oaie românească și vrea să facă un parteneriat cu oierii din România, pentru a prelua animalele și a le sacrifica în abatoarele din Franța, arată AGRO TV.

”Am avut vizită de la Iordanieni și am semnat niște parteneriate cu ei, Marocul, de asemenea, a dorit să-și mărească cantitatea de carne care pleacă din România, deci cererea e acolo. Pot să vă spun, de asemenea, că oierii noștri sunt curtați, mai nou, și de francezi, pentru că, odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, cantitatea de carne de oaie a scăzut, dar cererea a rămas la același nivel.

Agro TV: Porumbul bagă fermierii în faliment CITEȘTE ȘI Agro TV: Porumbul bagă fermierii în faliment

Francezii au foarte multe capacități de procesare, abatoare, dar nu au animale vii și încearcă să facă un parteneriat cu oierii din România pentru a prelua de la noi oile vii, să le sacrifice și să le vândă sub formă de carcasă acolo”, a mai spus Sorin Moise în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

viewscnt
Afla mai multe despre
oi
franta