Nvidia se va confrunta cu acuzații antitrust franceze

Nvidia se va confrunta cu acuzații antitrust franceze
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 13:00

Nvidia urmează să fie acuzată de autoritatea franceză de reglementare antitrust pentru presupuse practici anticoncurențiale, au declarat persoane care au cunoștință directă despre această problemă, devenind primul agenție de acest tip care acționează împotriva companiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Așa-numita declarație de obiecții din Franța va urma perchezițiilor care au avut loc în sectorul plăcilor grafice în septembrie anul trecut, despre care surse au spus că au vizat Nvidia, scrie News.ro.

TABEL OMV Petrom a ieftinit carburanții cu 4 bani/l la numai o zi de la scumpirile de peste 40 de bani efectuate ca urmare a creșterii accizelor CITEȘTE ȘI TABEL OMV Petrom a ieftinit carburanții cu 4 bani/l la numai o zi de la scumpirile de peste 40 de bani efectuate ca urmare a creșterii accizelor

Perchezițiile au fost rezultatul unei anchete mai ample legate de serviciile de cloud computing.

Cel mai mare producător de cipuri din lume utilizate atât pentru inteligență artificială, cât și pentru grafică pe computer a înregistrat o creștere a cererii pentru cipurile sale după lansarea aplicației de AI generativă ChatGPT, declanșând controale ale autorităților de reglementare de ambele maluri ale Atlanticului.

Autoritatea de reglementare franceză și Nvidia au refuzat să comenteze.

Compania, într-un document depus la autoritățile de reglementare de anul trecut, a declarat că autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană, China și Franța au cerut informații despre plăcile sale grafice.

Autoritatea de reglementare franceză, într-un raport emis vinerea trecută, despre concurența în AI generativă, a citat riscul abuzurilor din partea furnizorilor de cipuri. Aceasta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la dependența sectorului de software-ul de programare a cipurilor CUDA de la Nvidia, singurul sistem care este 100% compatibil cu GPU-urile care au devenit esențiale pentru calcularea accelerată.

De asemenea, a citat neliniștea cu privire la investițiile recente ale Nvidia în furnizori de servicii cloud axați pe inteligență artificială, cum ar fi CoreWeave.

Companiile riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri anuală globală pentru încălcarea regulilor antitrust franceze, deși pot oferi și concesii pentru a evita penalitățile.

Departamentul de Justiție al SUA preia conducerea în investigarea Nvidia, deoarece împarte controlul Big Tech cu Comisia Federală pentru Comerț, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu problema.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
franta