Ministrul pentru Mediul de Afaceri, despre Start Up Nation: Ne așteptăm la un număr dublu de aplicanți. Vrem o simplificare

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, despre Start Up Nation: Ne așteptăm la un număr dublu de aplicanți. Vrem o simplificare
scris 16 mar 2018

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că se așteaptă să fie depuse un număr aproape dublu de solicitări pe programul Start Up Nation din acest an, comparativ cu 2017, el susținând că ministerul dorește simplificarea acestuia, astfel încât organizează consultări și discuții cu cei implicați în program.

"Ne așteptăm la un număr mai mare de aplicanți. Cred că va fi aproape dublu față de numărul solicitărilor de anul trecut”, a spus Radu Oprea la sfârșitul unei dezbateri privind antreprenoriatul, conform news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Ministrul a adăugat că în această perioadă au fost consultări cu cei implicați în programul Start Up Nation, astfel încât să poată fi îmbunătățită ediția din 2018.

"Am fost într-o perioadă de consultări și de discuții cu toți cei care sunt implicați, de la beneficiarii programului Start Up Nation la consultanți, la băncile partenere, astfel încât să putem lansa un Start Up Nation 2018 în care să arătăm că am învățat ceva din 2017. Și am lansat câteva principii la Consiliul Consultativ de Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, în care am spus că ne dorim simplificare și uniformizare. Simplificare în ceea ce privește felul în care poți aplica, uniformizare și transparență în luarea deciziilor și de aceea vom publica, împreună cu băncile partenere, ghidurile de bună practică, astfel încât deciziile pe care le iau și felul în care abordează Start Up Nation într-o bancă parteneră să fie unitar și să aibă același conținut, indiferent de cei cu care lucrăm ca parteneri” a spus Oprea.

Potrivit acestuia, procedura privind noul program va fi simplificată pentru că de fapt Start Up Nation se referă la debutul unei afaceri, la "trezirea spiritului antreprenorial". 

"Simplificare înseamnă ca partea de plan de afaceri să fie foarte ușor de realizat, cu cerințele care astăzi sunt legate de proiecții financiare și care nu erau unitare în diversele regiuni ale țării, să fie uniformizate, să fie lucrurile foarte simple pentru că, de fapt, Start Up-ul se referă la debut, la partea de trezire a spiritului antreprenorial și la partea de șansă, șansa de a putea să devii antreprenor, șansa de a putea să îți iei destinul în propriile mâini și de a avea o afacere de succes într-o zi” a mai spus Radu Oprea.

Programul Start-Up Nation, ediția 2018, va fi deschis firmelor în luna aprilie.

 

Anul trecut au fost efectuate către beneficiari doar 23 de plăți a câte 200.000, în cadrul programului Start-Up Nation, iar restul, până la 600 milioane lei, sunt în conturile de tranzit ale instituțiilor partenere. Toate cheltuielile sunt promise de minister să fie decontate până în septembrie acest an.

Programul Start-Up Nation a avut anul trecut o finanțare de 1,71 miliarde lei, care asigură suportul activității a 10.000 de noi firme înființate după 30 ianuarie 2017.

RAPORT România este pentru al patrulea an consecutiv lider regional la numărul de modificări legislative CITEȘTE ȘI RAPORT România este pentru al patrulea an consecutiv lider regional la numărul de modificări legislative

Programul permite decontarea inclusiv a cheltuielilor pentru cumpărarea de masini, laptopuri, imprimante, biciclete, motociclete, ATV-uri, dar și de spații de birouri, precum și costuri cu salarii, chirii, costuri pentru utilități, ca și cheltuielile pentru cursuri de management, realizări de site-uri și promovare online, cuprinde peste 19.200 de societăți.

Firmele care vor să atragă bani prin acest program trebuie să creeze cel puțin 1 loc de muncă pe care să-l mențină 2 ani, grantul maxim care poate fi acordat fiind de 200.000 lei, firma trebuind să fie înființată după 30 ianuarie 2017.

Detalii legate de acest program sunt prezentate, în format VIDEO, AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
start-up nation
plati