Compania americană eBay, unul dintre cei mai mari jucători globali din comerțul online, intră în România pentru a crea o platformă prin intermediul căreia întreprinderile mici și mijlocii de pe piața locală să își vândă produse și servicii.
Soluțiile pentru finanțarea afacerilor locale într-un context macroeconomic și social complex, tipurile de finanțări care pot susține dezvoltarea mediului antreprenorial local, oportunitățile antreprenoriale vor fi prezentate la Conferința EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Finanțăm digitalizarea României - Ediția a II-a.
Conferința, programată pentru 30 mai, va fi organizată, și cu sprijinul Visa, la Brașov, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV
Detalii AICI
Platforma va deveni operațională de la 1 iunie, în colaborare cu Poșta Română. Vezi AICI cum arată
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Michael Sokolovsky, Head of Communications & Marketing eBay EMEA emerging markets, a argumentat că România este una dintre țările cu cea mai rapidă creștere din portofoliul de piețe emergente.
"Prin programul e-export nation ajutăm IMM-urile românești să fie vizibile pentru cei 133 de milioane de cumpărători activi pe care eBay îi are în 190 de piețe din întreaga lume. Le oferim sfaturi practice pentru a putea folosi eficient serviciile și oportunitățile de export, precum și multe alte beneficii de economisire a costurilor. În esență, le arătăm cum pot să-și dezvolte afacerea și să se extindă la nivel global”, a susținut Sokolovsky.
"Tariful Poștei pentru clienții înrolați pe această platformă va începe de la 21 lei, care include un discount de 10%. În urma unei comenzi plasate pe eBay, curierul Poștei Române va ridica coletul de la sediul firmei care a primit comanda și va livra, într-un interval cuprins între 3 și 10 zile, coletul la domiciliul celui care a comandat produsul sau serviciul", a explicat și șeful operatorului poștal, care a menționat că și eBay va oferi facilități clienților, cum ar fi un anumit număr de listări gratuite.
Întrebat care sunt obiectivele acestei colaborări în următoarele 12 luni, Ștefan a evitat să avanseze cifre.
"Nu avem un obiectiv. Vrem să permitem IMM-urilor din România să vândă produse și servicii în afara țării. În funcție de reacția clienților, parteneriatul poate suferi modificări", a afirmat directorul general al Poștei Române.