UniCredit ar putea renunța la 12.000 de angajați

UniCredit ar putea renunța la 12.000 de angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2015

Cel mai mare grup bancar italian, UniCredit SpA, vrea să concedieze aproximativ 12.000 de angajați, pentru a-și reduce costurile și a-și majora profitul, a anunțat vineri Bloomberg, care precizează că cifra finală ar mai putea fi revizuită, transmit site-ul welt.de și ANSA.

Reprezentanții UniCredit nu au comentat informația.

Urmărește-ne și pe Google News

În 17 septembrie, directorul de resurse umane al UniCredit, Paolo Cornetta, anunța că banca analizează posibile restructurări de personal în Italia, Germania și Austria. Surse financiare care au dorit să-și păstreze anonimatul au raportat luna trecută că UniCredit vrea să concedieze aproximativ 10.000 de angajați (7% din forța sa de muncă).

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În urma reducerii costurilor după concedierea celor 12.000 de angajați, indicele de adecvare a capitalului Tier 1 ar ajunge la 11%, față de aproximativ 10% în prezent, susțin sursele.

UniCredit, grup care operează în 17 țări cu 8.400 de oficii bancare și 146.000 de angajați, a anunțat deja că va elimina 2.700 de locuri de muncă până în 2018, conform unui plan strategic pe cinci ani anunțat anterior și care urmează să fie implementat. În prezent, însă, UniCredit lucrează la revizuirea acestui plan strategic, prezentat în urmă cu 18 luni, în ideea de a reduce costurile și a crește veniturile. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În primul semestru din acest an, UniCredit a înregistrat câștiguri ușor peste un miliard de euro, în timp ce rivala Intesa Sanpaolo a raportat un profit ușor peste două miliarde de euro. Dar indicele de adecvare a capitalului al Intesa Sanpaolo a urcat la 13,3% la 30 iunie, unul dintre cele mai ridicate din Italia, în timp ce UniCredit avea un indice de 10,4%.

Cele mai mari bănci italiene, UniCredit și Intesa Sanpaolo, sunt prezente și pe piața din România.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredid
concedieri
profit