Integratorul român de sisteme IT MetaMinds (fost Nova Tech Integrated Solutions) va furniza Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) echipamente de stocare în valoare de 7,08 milioane de euro, fără TVA, pentru doi ani, de la un estimat de 7,81 milioane de euro, fără TVA, pentru doi ani.
Pentru contract au concurat și Mira Technologies Group, Concept Electronics, Marctel SIT, Synotech Global Services România și Telekom România Communications (fost Romtelecom).
"Echipamentele de stocare vor fi achiziționate în vederea consolidării și extinderii capacității de stocare aferente sistemelor informatice care susțin serviciile de telecomunicații speciale, precum și în scopul creșterii disponibilității serviciilor asigurate beneficiarilor Serviciului de Telecomuncații Speciale", a transmis instituția în noiembrie 2019 pentru Profit.ro.
CITEȘTE ȘI Nou jucător - Un grup bulgar specializat în soluții bazate pe Microsoft Dynamics a intrat în RomâniaServiciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege.
Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare. Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.
Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.
MetaMinds a consemnat în 2018 afaceri de 49,55 milioane de lei și un profit net de 2,17 milioane de lei. Compania este controlată de Andrei Cruceru - 65%, Giorgia Bordușanu - 20% și Marius Ionuț Marinescu - 15%.