Stațiunea Borșa va avea în 2021 pârtie olimpică de schi, prima din România, și vrea să intre pe harta competițiilor internaționale de profil

Stațiunea Borșa va avea în 2021 pârtie olimpică de schi, prima din România, și vrea să intre pe harta competițiilor internaționale de profil
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 21 oct 2019

Asocierea formată din Yanis Nord SRL (județul Maramureș) și Technoalpin Spa (Italia) a câștigat, ca unic ofertant, licitația pentru realizarea unei telegondole și a unei pârtii olimpice de schi în orașul Borșa, plus o parcare etajată. Estimat la 74,33 milioane de lei, fără TVA, pentru 20 de luni, contractul a fost atribuit pentru suma de 74,29 milioane de lei, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Proiectul își propune creșterea importanței turistice a stațiunii Borșa prin amenajarea pârtiei olimpice de schi, respectiv prin dotarea ei cu instalație de înzăpezit și de iluminat pentru schiatul în nocturnă, precum și finalizarea lucrărilor de construcție-montaj la instalația de telegondolă și punerea ei în funcțiune. Aplasamentul ales pentru pârtie este același pe care în urmă cu peste 70 de ani s-a desfășurat prima competiție internațională de schi din stațiunea Borșa, iar prin realizarea acestei investiții se dorește, pe lângă creșterea atractivității turistice, și introducerea stațiunii Borșa pe harta competițiilor internaționale de schi", se arată în caietul de sarcini al licitației.

ASF sancționează Grawe, Gothaer și Uniqa Asigurări de Viață pentru deficiențe în activitate CITEȘTE ȘI ASF sancționează Grawe, Gothaer și Uniqa Asigurări de Viață pentru deficiențe în activitate

În luna mai a acestui an, Primăria orașului Borșa a anunțat că a primit o finanțare de peste 20 milioane de euro de la Ministerul Turismului pentru construirea unei telegondole și a unei piste olimpice de schi, care va fi prima de acest fel din România.

"Proiectul se referă la o telegondolă de 8 locuri și o pârtie de schi de talie olimpică, cu o lungime de 2.850 de metri, o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră, dotată cu instalație de zăpadă artificială, nocturnă atât pentru antrenamente, cât și pentru organizarea de concursuri nocturne. Avem speranța ca, din anul 2021, să se schize la Borșa pe cea mai frumoasă pârtie din țară", declara în luna mai primarul orașului Borșa, Sorin Timiș, într-un comunicat.

Tranzacție discretă: Controversatul om de afaceri Frank Timiș intră în afaceri cu software. Cumpără acțiuni la o companie din Baia Mare, având numeroase contracte și cu statul CITEȘTE ȘI Tranzacție discretă: Controversatul om de afaceri Frank Timiș intră în afaceri cu software. Cumpără acțiuni la o companie din Baia Mare, având numeroase contracte și cu statul

Stațiunea Borșa se află la poalele Masivului Rodna și, potrivit datelor meteo, circa 125 de zile pe an solul este acoperit cu zăpadă.

Yanis Nord a fost înființată în noiembrie 2018 și are ca obiect de activitatea lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Societatea este controlată integral de Claudia Maria Danci, potrivit www.termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
yanis nord
technoalpin
oferta
licitatie
partie
telegondola
schi
olimpica