Restricțiile în pandemie sunt adoptate, în România, mai degrabă pentru a proteja interesele celor care sunt la putere, fiind prejudiciați, de exemplu, cei care nu votează, spune, la emisiunea Ora de Profit.ro, Mircea Miclea, fost ministru al Educației.
Emisiunea Ora de Profit.ro este difuzată în fiecare duminică, de la ora 12, la Prima TV
Mircea Miclea, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, este psiholog și fondatorul Școlii cognitive în psihologia românească, fiind și ministru al Educației în Guvernul Tăriceanu.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Din nou asistăm la o situație în care deciziile sunt luate mai degrabă în funcție de interesele politice. Aducem atingere sau prejudicii copiilor și nu aducem atingere celor care ar putea să influențeze voturile sau care merg la diverse pelerinaje sau spectacole. Practic, e mai ușor să închizi școlile, pentru că copiii nu votează, în schimb e mai greu să interzici pelerinajele în diverse locuri și diverse spectacole. Din păcate, este o decizie politicianistă, nu în favoarea copiilor și nici măcar nu este fundamentată. Se iau decizii pentru a proteja interesele celor care sunt la putere", spune Miclea, referindu-se la vacanța prelungită decisă pentru elevi.
Miclea apreciază că educația este într-o anumită măsură la baza neîncrederii în vaccinare, dar impactul unui mesaj este dat de conținut și de credibilitatea sursei, lipsa de credibilitate a autorităților fiind principalul factor în acest sens. "E posibil, de exemplu, ca pentru populația de la țară să fie mult mai credibil un cântăreț de muzică populară decât un politician chiar om de știință. trebuie să căutăm care sunt sursele de cea mai mare credibilitate pentru un anumit tip de populație. Poate că credibilitatea cea mai mare este cea a lui Florin Salam pentru o anumită parte a populației", este unul dintre sfaturile sale, cu explicații mai jos în VIDEO.
El vorbește și despre riscul de burnout al angajaților.