Toți preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat ar urma să primească un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, TVA inclus, conform unui amendament aprobat în comisia de buget din Senat, unde PSD deține majoritatea. Amendamentul mai trebuie aprobat de comisia de învățământ, care întocmește raportul asupra proiectului de lege, care trebuie apoi aprobat prin vot atât în Senat, cât și în Camera Deputaților.
Printre ultimele ordonanțe adoptate de Guvernul Orban, înainte de a fi demis prin moțiune de cenzură, s-a numărat și ordonanța de urgență prin care stabilește desfășurarea și în acest an a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat.
Potrivit ordinanței, până la sfafșitul anului 2020, în timpul desfășurării anului școlar, preșcolarilor și elevilor din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, TVA inclus.
Programul pilot este în prezent finanțat din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvemului, prin care se suplimentează sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugată alocate localităților de care aparțin școlile-pilot.
CITEȘTE ȘI Românii ar putea primi compensații pentru întârzieri și în transporul feroviar, în maximum 2 aniComisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital a adus a introdus un amendament, în avizul dat ordoananței, conform căruia a fost eliminată restricția de aplicare a acestui program-pilot la 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat,
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Conform amendamentului aprobat, suplimentul alimentar, în limită a 10 lei pe zi, pentru fiecare beneficiar, va fi acordat tuturor preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat
Membrii comisiei, unde majoritatea aparține PSD, consideră că prevederea din ordonanță era ”discriminatorie față de ceilalți copii înscriși în același sistem de învățământ”.
Amendamentul trebuie acceptat și de comisia de învățământ, unde tot PSD are majporitate și care întocmește raportul asupra ordonanței pentru votul din plen al Senatului, iar apoi mai trebuie adoptat și de către deputați.