Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a informat că apa furnizată populației nu întrunește condițiile de potabilitate și trebuie folosită doar pentru uz menajer.
„Hidro Prahova a anunțat administrația locală de faptul că, în urma analizelor DSP, apa din municipiul Câmpina nu întrunește condițiile de potabilitate. Prin urmare, fac apel la toți câmpinenii să nu folosească apa de la robinet pentru băut și pentru mâncare, ci doar pentru uz menajer”, a transmis edilul, potrivit Agerpres.
Potrivit unui anunț al societății Hidro Prahova, între 13 și 17 august au fost impuse măsuri restrictive pentru abonații din municipiul Câmpina, după ce Direcția de Sănătate Publică a avertizat că apa distribuită „nu îndeplinește condițiile de potabilitate conform reglementărilor în vigoare”. Apa trebuie să fie folosită doar pentru spălat sau alte activități care nu pot provoca o contaminare a alimentelor.
Restricțiile se vor menține până la încadrarea apei în condițiile de potabilitate.
Hidro Prahova mai informează că a accelerat lucrările de igienizare a sistemului de alimentare cu apă din municipiul Câmpina.
Societatea comercială Hidro Prahova, furnizorul de apă care a anunțat că locuitorii orașului Câmpina nu trebuie să consume apa distribuită în sistem centralizat, precizează că niciun caz de îmbolnăvire nu a fost semnalat în rândul locuitorilor orașului și că apa este infestată doar în unele zone. Conform oficialilor societății, decizia de a extinde restricțiile privind consumul apei in tot orașul a fost luată că măsură de prevenție, arată și news.ro.
”Direcția de Sănătate Publică Prahova a sesizat telefonic societatea HIDRO PRAHOVA SA, în data de 13.08.2021, cu privire la faptul că apa distribuită în municipiul Câmpina nu îndeplinește condițiile de potabilitate, conform reglementărilor în vigoare . Potrivit anunțului Direcției de Sănătate Publică Prahova, o comunicare oficială în acest sens se va realiza după obținerea rezultatelor finale pentru probele prelevate. Până la momentul respectiv, este vorba despre suspiciuni privind neconformitatea apei potabile, zonele vizate de această decizie fiind cele anunțate deja în comunicarea publicată pe site-ul www.hidroprahova.ro, imediat după anunțul telefonic al DSP, respectiv străzile: Drumul Taberei (de la rezervorul Mușcel, până la intersecția cu strada Voila), Voila (de la intersecția străzii Drumul Taberei până la Spitalul Voila), Silvicultorului, Buciumului, precum și Spitalul Voila. Pentru a elimina însă orice risc privind starea de sănătate a populației și ca o măsură suplimentară de prevenție, societatea HIDRO PRAHOVA SA a luat decizia de a extinde restricția consumului de apă potabilă integral asupra municipiului Câmpina, până în prezent nefiind semnalat niciun caz de îmbolnăvire”, a transmis sâmbătă Hidro Prahova.
CITEȘTE ȘI Schimbare - Doar certificatele digitale vor mai fi recunoscute la trecerea frontierelor din țările UE
Până la clarificarea situației, societatea HIDRO PRAHOVA SA va asigura containere cu apă potabilă în 8 locații din municipiul Câmpina. Acestea vor fi amplasate la Spitalul Municipal Câmpina, Spitalul Voila, la Școala de Poliție, în Piața Centrală, iar restul la centrele sociale din municipiu.
”Containerele utilizate sunt de tip IBC, iar alimentarea lor se va efectua din surse alternative de apă potabilă, cu respectarea HGR 974/2004 art. 50, alin. 7 și 9, precum și a Legii 458/2002 cu modificările și completările ulterioare (art. 8 ). Containerele vor fi amplasate în zone cu protecție, astfel încât să nu existe riscul de contaminare voluntară”, menționează societatea.
"După anunțul societății HIDROPRAHOVA legat de faptul că apa din localitate nu este potabilă, am convocat Comitetul local pentru situații de urgență, astfel încât să luăm deciziile care se impun într-o situație pe care noi o considerăm de criză. Trebuie să știți că pe o ramificație a rețelei Hidro Prahova din cartierul Voila s-a descoperit, de către DSP Prahova, în urma analizelor efectuate, că apa este infestată cu bacteria Clostridium, despre care nu știm, în acest moment, de unde provine. Conform specialiștilor, infecția cu această bacterie se manifestă, de regulă, printr-un sindrom diareic, care poate avea o evoluție severă”, a transmis primarul orașului Câmpina, Alin Moldoveanu.
Restricțiile privind consumul apei în orașul Câmpina sunt valabile începând de vineri, 13 august, până în data de 17 august.
CITEȘTE ȘI FOTO Cartea electronică de identitate: Primele două versuri din imnul național în relief, palpabil. Ce modificări vor fi și când
Reprezentanții companiei au recomandat ca apa să fie folosită doar "pentru spălat și în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor".
Hidro Prahova a anunțat deja că accelerează activitățile de spălare și igienizare a sistemului de alimentare cu apă al orașului Câmpina.