Peste 600 de șoferi au rămas fără permis de conducere în ultimele 24 de ore, 86 pentru consumul de alcool și 15 pentru consumul de droguri

Peste 600 de șoferi au rămas fără permis de conducere în ultimele 24 de ore, 86 pentru consumul de alcool și 15 pentru consumul de droguri
Profit.ro
Profit.ro
scris duminică, 16:11

Un număr de 25 de persoane au fost salvate de către angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, 275 de certificate de înmatriculare au fost suspendate, 207 persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni și 22.581 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Totodată, în același interval de timp, 637 de șoferi au rămas fără permis de conducere, după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, dintre care 86 pentru consumul de alcool și 15 pentru consumul de droguri sau substanțe interzise.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Pentru protejarea cetățenilor efectivele MAI au intervenit la 5.495 de evenimente, dintre care 3.704 de ordine publică și 1.791 situații de urgență, mai arată comunicatul de presă al Ministerului de Interne, citat de News.ro.

În domeniul ordinii și siguranței publice au fost semnatate, în ultimele 24 de ore, 1.005 posibile infracțiuni și au fost 207 de autor de infracțiuni prinși în flagrant care au comis 281 de fapte menale. Un număr de 22 de persoane urmărite au fost depistate, iar 34 de persoane au primit măsuri preventive.

Șapte persoane, inculpate într-un dosar de fraude bancare. Victimele erau îndrumate să sune la un fals call center CITEȘTE ȘI Șapte persoane, inculpate într-un dosar de fraude bancare. Victimele erau îndrumate să sune la un fals call center

În ultimele 24 de ore, 22.581 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

Au fost 23 de alerte semnalate de eDAC, câteva exemple fiind patru persoante căutate sau dispărute, trei persoane căutate pentru proceduri judiciare și un obiect căutat.

Referitor la siguranță rutieră, au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 637 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii. 86 de șoferi și-au pierdut permis pentru că erau sub influența alcoolului și 15 din cauza consumului de droguri sau substanțe interzise.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 275 de autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale celor 275 de autovehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Sursa citată mai spune că peste 3.600 de polițiști de frontieră au acționat cu 900 de mijloace de mobilitate, din care 2.135 la supravegherea frontierei și 1.305 la controlul de frontieră efectuat în punctele de trecere.

Astfel, au fost supuse controalelor, pe sensul de intrare în țară: 191.807 de persoane; 51.068 de mijloace de transport

Pe sensul de ieșire din țară, au fost controlate: 169.290 de persoane; 45.398 mijloace de transport

În urma controalelor efectuate au rezultat că 27 de cetățeni străini au fost respinși la intrarea în România și 16 cetățeni străini au fost respinși la ieșirea din țară. În plus, au fost reținute în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 208.506 lei. Totodată, au fost constatate 46 de infracțiuni, din care 12 la controlul frontierei și 34 în zona de frontieră.

Au fost aplicate și 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.565 de lei.

Referitor la situațiile de urgență Situații de urgență au fost 1.403 de misiuni de asistență medicală, 160 de misiuni de stingere a incendiilor, șapte misiuni de descarcerare, fiind salvate 13 persoane, potrivit sursei menționate.

În domeniul aviație, au fost ridicate 10 aeronave de la sol pentru misiuni aero-medicale / S.M.U.R.D.; misiuni de monitorizare a traficului rutier; misiuni de supraveghere a frontierei de stat.

Misiunile aero-medicale și de supraveghere au jucat un rol important în răspunsul rapid la urgențe. În urma acestora, piloții Inspectoratului General de Aviație au fost salvate 12 persoane.

În ceea ce privește domeniul imigrărilor, doi cetățeni străini au fost depistați cu ședere ilegală. Au fost eliberate 648 de permise de ședere pentru protecția temporară, din care 41 în ultimele 24 de ore. Totodată, gradul total de ocupare al centrelor de cazare IGI a fost de 24,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
mai
trafic
permis auto