Marea Britanie: Noua tulpină a coronavirusului se răspândește mai rapid - oficial medical

Marea Britanie: Noua tulpină a coronavirusului se răspândește mai rapid - oficial medical
scris 19 dec 2020

Noua tulpină a coronavirusului descoperită recent în Marea Britanie se răspândește mai rapid, a anunțat medicul șef pentru Anglia Chris Whitty.

”Așa cum s-a anunțat încă de luni, Regatul Unit a indentificat o nouă variantă a Covid-19 prin monitorizarea genomică de către Serviciul de Sănătate Publică din Anglia”, a declarat Whitty, care a adăugat că, pe baza datelor preliminare și a creșterii rapide a incidenței îmbolnăvirilor în zona de sud-est, se poate afirmă că ”noua tulpină se răspândește mult mai repede”.

Urmărește-ne și pe Google News

Whitty a precizat că a fost alertată Organizația Mondială a Sănătății și că datele existente sunt analizate în continuare, potrivit News.ro.

”Nu există nicio dovadă care să sugereze că noua tulpină provoacă o rată mai mare a mortalității sau că afectează rezultatele referitoare la vaccinuri sau tratamente, însă se lucrează în continuare pentru a verifica aceste lucruri”, a afirmat oficialul medical.

”Date fiind recentele evoluții, este mai vital ca oricând ca populația să continue să ia măsuri pentru a reduce răspândirea”, a conchis Chris Whitty, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru sănătate și asistență socială postat pe site-ul Guvernului britanic.

Începând cu 13 decembrie, au fost identificate 1.108 de cazuri de Covid-19 cu noua variantă, predominant în sudul și estul Angliei, au anunțat autoritățile.

Dar, în prezent, nu există dovezi că varianta ar provoaca infecții severe cu Covid-19 sau că ar face vaccinurile mai puțin eficiente, au spus oamenii de știință.

”Ambele întrebări necesită studii suplimentare”, au spus cercetătorii COG-UK.

Mutațiile sau modificările genetice apar în mod natural la toate virusurile, inclusiv la SARS-CoV-2, pe măsură ce se reproduc și circulă în populațiile umane. În cazul SARS-CoV-2, aceste mutații se acumulează la o rată de aproximativ una până la două mutații pe lună la nivel global, potrivit specialiștilor în genetică ai COG-UK.

"Ca urmare a acestui proces continuu, multe mii de mutații au apărut deja în genomul SARS-CoV-2 de la apariția virusului, în 2019", au spus ei.

Majoritatea mutațiilor observate până acum nu au avut niciun efect aparent asupra virusului și doar o minoritate este susceptibilă să schimbe virusul într-un mod semnificativ - de exemplu, făcându-l mai capabil să infecteze oamenii, mai probabil să provoace boli severe, sau mai puțin sensibil la apărarea imună naturală sau indusă de vaccin.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
marea britanie