Poșta Română crește fondul de salarii după proteste

Poșta Română crește fondul de salarii după proteste
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2024

Consiliul de Administrație al Companiei Naționale „Poșta Română” a aprobat, luni, o creștere a fondului de salarii la nivelul maxim prevăzut de lege, respectiv cu aproximativ 105 milioane de lei, în propunerea de buget de venituri și cheltuieli pe 2024 înaintată Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID).

VEZI AICI ȘI Ministru: Avem un blocaj la Poșta Română; directorul, plecat în China, fără să informeze pe nimeni

Urmărește-ne și pe Google News

Săptămâna trecută era anunțat de către BNS că procesul de negociere a noului contract colectiv de muncă din Poșta Română a fost compromis, iar oamenii se pregătesc pentru declanșarea grevei generale la sfârșitul acestei luni, cel târziu la începutul lunii aprilie.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

CA al „Poștei Române” urmărește îndeaproape negocierile Contractului Colectiv de Muncă cu Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) - sindicatul reprezentativ - și a făcut o serie de precizări în legătură cu conflictul colectiv de muncă și greva de avertisment „la care au participat 9% din angajații companiei”, arată acum comunicatul de presă al instituției.

ING lansează un avertisment către clienții din România CITEȘTE ȘI ING lansează un avertisment către clienții din România

„Primul obiectiv al Planului de administrare 2023-2027, asumat de Consiliul de Administrație și aprobat de acționari, este creșterea veniturilor salariaților CNPR. În acest sens, pentru anul 2024, în propunerea de BVC înaintată MCID, Consiliul de Administrație a aprobat o creștere a fondului de salarii la nivelul maxim prevăzut de lege, ceea ce se traduce printr-o majorare de aproximativ 105 milioane de lei”, mai indică sursa citată.

Conform documentului de presă, Poșta Română se află într-un proces amplu de modernizare etapizat pe mai mulți ani, ce implică reorganizări, investiții în tehnologie, modernizări de procese etc., având ca scop eficientizarea operațiunilor CNPR. Principalii beneficiari ai procesului de modernizare sunt în primul rând salariații CNPR și apoi clienții și cetățenii României, scrie News.ro.

„De altfel, ca urmare a efortului echipei de conducere și al angajaților CNPR, anul 2023 se prefigurează a fi cel mai bun an din ultimii 20 de ani! În concluzie, considerăm că doar dialogul constructiv și realist în vederea încheierii unui CCM al CNPR este în interesul angajaților, escaladarea conflictului de muncă fiind artificială și fără a avea în esență o miză legitimă”, conchide sursa menționată.

Comunicatul de presă vine după ce, în urmă cu câteva zile, pe 20 martie, membrii Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) au întrerupt lucrul timp de două ore, în aproape toate oficiile poștale din țară, ca urmare a grevei de avertisment anunțată de liderii sindicali.

Cu toate acestea, reprezentanții Companiei Naționale „Poșta Română” au afirmat, tot miercurea trecută, că majoritatea angajaților nu au participat la greva de avertisment de miercuri și dă asigurări că activitatea, inclusiv cea de distribuire a pensiilor și cea de servicii de justiție, nu va fi perturbată.

„Am asigurat creșteri succesive de salariu în ultimii ani, sporuri și bonuri de masă, majorate cu 100% în 2023. Vom continua să creștem veniturile salariaților. În prezent, Poșta funcționează mai bine decât oricând, fără contract colectiv de muncă, iar toți salariații beneficiază de toate drepturile”, au mai susținut aceștia.

viewscnt
Afla mai multe despre
poșta română
salarii